Velkommen til SEGL-lansering!

 

Kom på lansering søndag 1. desember kl. 15.30 på Litteraturhuset, Oslo

IMG_7621.jpeg

INVITERER: St. Olav Forlag og forlagssjef Kristine Dingstad inviterer til SELG-lansering søndag 1. desember kl. 15.30 på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Petter T: Stocke-Nicolaisen

 

Lanseringsfesten for SEGL inneholder både foredrag om Norges første trykte bøker, samtale mellom SEGL-redaktør Peder K. Solberg,  journalist Gerhard Helskog og sr. Anne Bente Hadland samt musikk av Anne Grete Preus ved Peder Varkøy og Camilla Andreassen. Detaljer om programmet følger under. 

 

 

Årets lansering: Søndag 1. desember kl. 15.30 på Litteraturhuset, Oslo

 

SEGL-FOREDRAGET:
BOKÅRET 2019 | JUBILEUM FOR KATOLSKE BOkKSKATTER
Ved Sigurd Hareide

Før bokåret 2019 ebber ut, inviterer vi til feiring av Den katolske kirke i Norges bokskatter: «Missale Nidrosiense» og «Breviarum Nidrosiense». 500-årsjubileet for erkebispedømmet Nidaros’ første trykkede bøker – som også er landets første – har vært behørig markert i kultur-Norge, men kanskje ikke like mye i katolske kretser? SEGL tar med glede oppgaven og byr på et rikt illustrert foredrag av universitetslektor Sigurd Hareide, ekspert på gudstjenestefeiringen i middelalderen og medforfatter av innledningene til Nasjonalbibliotekets nylige digitaliserte utgaver av jubilantene.

SEGL-SAMTALEN:
KIRKENS KVALTE DYNAMITT
Gerhard Helskog | sr. Anne Bente Hadland | Peder K. Solberg

SEGL 2019 tegner et dyptgående portrett av Dorothy Day – journalisten, aktivisten og konvertitten som i 1930-årenes USA etablerte den innflytelsesrike Catholic Worker-avisen og -bevegelsen. Hennes medgrunnlegger Peter Maurin kritiserer i et av sine ukentlige «miniessays» Den katolske kirke for å ha tatt sin «dynamitt og pakket den inn i pene fraser, puttet den i en hermetisk beholder og satt på lokket». «Det er på tide å sprenge lokket av», formaner han, og sammen med Day utfordrer han særlig legfolket til innsats. SEGLs redaktør Peder K. Solberg lar seg utfordre og spør journalist Gerhard Helskog og skribent og dominikanersøster Anne Bente Hadland: Har de siste årenes mange skandaler lagt seg som et hermetisk lokk over Kirkens eksplosive budskap? Hvordan kan Den katolske kirke gjenvinne sin dynamiske kraft?

SEGL-MUSIKKEN:
RO MEG OVER | ANNE GRETE PREUS IN MEMORIAM
Ved Peder Varkøy og Camilla Andreassen

«For de av oss som fremdeles insisterer på at det er forskjell på kunst og underholdning, uten at vi av den grunn mener at all kunst er god og all underholdning dårlig, tilhørte hun definitivt kategorien kunstner», hevder musikkprofessor Øivind Varkøy om nylig avdøde Anne Grete Preus i årets SEGL. Hennes musikk og dypt eksistensielle tekster var så visst ingen AVkoblig. Tvert imot koblet hun oss PÅ livet, skriver han om det norske rockeikonet – som i voksen alder lot seg konfirmere i Uranienborg kirke. Organist og freelancemusiker Peder Varkøy og artist Camilla Marie Bjørk Andreassen kobler oss PÅ et utvalg Preus’-skatter.


VELKOMMEN!

 

 

 

OM SEGL 2019

  • Kjøp årets utgave hos St. Olav bokhandel eller fra forlagetSEGL er også i salg hos St. Eystein bokhandel, Trondheim. 
  • Redaktører: Peder K. Solberg og Ståle Johannes Kristiansen
  • Antall sider: 391
  • Tema: «Frihet»
  • Bidragsytere i utvalg: Biskop-elekt Erik Varden, Kaj Skagen, Jon Fosse, Emma Ulrikke Eriksen, Magdalene Thomassen. Håkon Bleken og Christine Amadou.

 

Les mer