Pavens Urbi et orbi: «Må Immanuel være hele vår sårede menneskehets lys»

R4Lyf38rmJs.jpg

VERDENS LYS: – Guds sønn ble menneske, og natt ble han igjen født av mor Kirkens skjød. Faderen, den evige og uendelige kjærlighet, sendte ham til verden, ikke for å dømme verden, men for å frelse den, sa pave Frans under sitt julebudskap. Foto: REUTERS/Yara Nardi

 

Første juledag kom pave Frans med sitt tradisjonelle julebudskap, Urbi et orbi («til byen [Roma] og til verden»), fra Peterskirkens sentrale balkong. 

 

Menneskets lys

Under julebudskapet ba pave Frans for alle de som lider og er på flukt, og at freden igjen må bli gjenopprettet. – Må Immanuel være hele vår sårede menneskehets lys. Må han igjen mykne vårt ofte forherdede og egoistiske hjerte, og må han gjøre oss til redskap for sin kjærlighet, sa pave Frans. «Må han på denne festdagen skjenke alle sin ømhet og lyse opp denne verdens mørke.»

Første juledag sendte Pave Frans, sammen med britiske kirkeoverhoder, et julebrev til de politiske lederne for Sør-Sudan.

Les hele pavens julebudskap

 

Se video fra Petersplassen og pavens julebudskap:

 

Les mer: