Katolikker i Emiratene: Ser frem til historisk pavemesse

 

 

HISTORISK: Pave Frans ønskes velkommen av Abu Dhabis kronprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan i Abu Dhabi. Paven skal være i De forente arabiske emirater i tre dager. Foto: Andrew Medichini/Pool via REUTERS

 

 

135.000 katolikker, som bor i De forente arabiske emirater, er ventet å være til stede når pave Frans skal holde messe på Den arabiske halvøy for første gang.

 

– Vi er veldig takknemlige. Dette er en sjanse man bare får én gang i livet, sier Ray Erwin fra Filippinene til nyhetsbyrået AFP.

 

STØRSTE EVENT

Han er en av de 135.000 katolikkene bosatt i De forente arabiske emirater som får delta på den historiske messen pave Frans skal holde i Abu Dhabi tirsdag 5. februar. Ifølge lokale medier er det ventet at arrangementet blir den største offentlige sammenkomsten i landet noensinne.

Pave Frans landet i det muslimske landet søndag for en tredagers tur. Reisen er et nytt ledd i pavens forsøk på å bygge bro mellom kristendom og islam. Han er den første paven som noen gang besøker Den arabiske halvøy.

 

En velkomstseremoni på presidentpalasset i Abu Dhabi. 4 februar 2019. Foto: REUTERS

 

2.000 BUSSER

Tidlig tirsdag morgen skal mer enn 2.000 busser transportere katolikker over hele landet til Abu Dhabi for å delta på messen.

Filippinske Ruthcel Fermana, som har jobbet som barnepasser i fem år i landet, sier til AFP at hun begynte å hoppe av glede da hun fant ut at hun er en av dem som får plass på en av bussene.

– En tidlig morgen jeg våknet opp og sjekket telefonen, så jeg meldingen og at mitt navn var på listen. Jeg sa: Takk Herre, takk Herre, takk Herre, sier hun.

 

ÉN MILLION KATOLIKKER

Nær fire femdeler av befolkningen i Emiratene er muslimer, men landet er også hjem til om lag en million katolikker, ifølge Den katolske kirke i landet. De fleste av dem er fra Filippinene og India.

Innvandrere fra asiatiske land utgjør 65 prosent av befolkningen i Emiratene. Mange av dem jobber under svært tøffe kår.

I motsetning til nabolandet Saudi-Arabia, er annen religion enn islam tillatt i De forente arabiske emirater. I landet finnes det åtte katolske 

 

 

Se video fra mandagens velkomstseremoni for pave Frans i Abu Dhabi

 

 ANKOMST I ABU DHABI: Etter en nesten seks timer lang flyreise landet pave Frans søndag i De forente arabiske emirater