Bok om sølibat: Erkebiskop Gänswein oppklarer

 

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422 11.04.27.jpg

MISFORSTÅELSE: At pave ermeritus Benedikt XVI er ført opp som medforfatter av kardinal Sarahs nye bok, er en misforståelse, mener Benedikts sekretær erkebiskop Georg Gänswein.  

 

Det pavelige husholds prefekt og pave emeritus’ personlige sekretær sier at Benedikt XVI ikke har autorisert bruken av sin signatur under kardinal Sarahs essay om sølibat i Kirken.

 

Tekst: Vatican News

 

Erkebiskop Georg Gänswein har sendt en meddelelse vedrørende den varslede boken «From the Depths of Our Hearts» om presters sølibat til nyhetsbyråene KNA og Ansa. Boken er signert av både Benedikt XVI og kardinal Robert Sarah og skal etter planen publiseres onsdag 15. januar.  

– Jeg kan bekrefte at jeg på pave emeritus’ oppfordring har henstilt kardinal Robert Sarah til å kontakte bokforlaget for å be dem fjerne Benedikt XVI som medforfatter av boken og fjerne hans signatur fra forordet og bokens konklusjoner, sier erkebiskop Gänswein.

 
Ikke medforfatter 

Erkebiskopen bekrefter at pave emeritus Benedikt XVI kjente til at kardinal Sarah forberedte en bok og at han hadde sendt kardinalen en kort tekst om det å være prest. Benedikt hadde gitt tillatelse til at kardinal Sarah kunne bruke teksten slik som det passet.

– Men pave emeritus har ikke godkjent å være medforfatter av boken, ei heller har han sett eller godkjent bokens forside. Det hele er en misforståelse, så Benedikt XVI er ikke i tvil om at kardinal Sarah handlet i god tro, presiserer erkebiskop Gänswein. 

Kardinal Sarah har bekreftet at han har formidlet erkebiskop Gänsweins anmodning til det franske forlaget Fayard og bedt dem etterkomme den. Kardinalens amerikanske forlegger Ignatius Press melder at de foreløpig kommer til å beholde pave Benedikt XVI som medforfatter.  

 

 

Les mer