Medlemssaken: Biskop Eidsvig beklager

 

Biskop Bernt I. Eidsvig 145018.jpeg

BEKLAGER: – Jeg er svært lei meg for den belastning og smerte medlemssaken har påført tidligere og nåværende ansatte, sier biskop Bernt I. Eidsvig. Foto: C-F Wesenberg

  

Det var i går 13. februar 2020 det ble kjent at Oslo katolske bispedømme (OKB) godtar gebyret fra Datatilsynet om ulovlig innsyn i en arbeidstakers epost. Avisen Vårt Land omtaler saken i dag, og skriver at Datatilsynets vedtak kommer etter en klage fra Andreas Dingstad og Heidi Øyma, to tidligere ansatte i OKB, samt en nåværende OKB-ansatt.

 

Svært lei seg

– Jeg beklager på det sterkeste og er svært lei meg for den belastning og smerte saken har påført tidligere og nåværende ansatte, og katolikker i Norge, sier biskop Eidsvig.

Biskop Eidsvig ga i juli 2019 en privat unnskyldning til berørte. Han håper aksepten av Datatilsynets gebyr og hans offentlige beklagelse nå gjør at det kan settes endelig punktum for medlemssaken.

 

Må komme oss videre

-OKB tilbakebetaler støttemidler til stat og kommune og betaler gebyret til Datatilsynet. Vi gjør opp for oss og har bedt om unnskyldning. Vi har endret rutiner, forbedret systemene våre og styrket kompetansen i en raskt voksende organisasjon. Nå er det viktig at vi går videre og fortsetter å oppfylle vårt oppdrag som kirke for de over 160 000 katolikkene i Norge, sier biskop Bernt Eidsvig.

  

Les mer

 

Les flere artikler om medlemssaken her

 

 Les på polsk