Biskop Eidsvig: – Konfirmasjonene utsettes

 

Følger helsemyndighetenes anbefalninger: Vurderer fortløpende ny plan for konfirmasjoner 

Biskop Bernt I. Eidsvig 144991 (1) 2.jpeg

 

På grunn av koronaviruset utsettes konfirmasjonene i Oslo katolske bispedømme og Trondheim stift. – Leit, sier biskop Bernt I. Eidsvig.

 

Tekst: Petter T. Stocke-Nicolaisen
Foto: C-F Wesenberg

  

Alle planlagte konfirmasjoner i Oslo katolske bispedømmer og Trondheim stift våren 2020 utsettes. – Vi respekterer helsemyndighetenes råd for å hindre spredning av koronaviruset, derfor har vi besluttet å utsette vårens konfirmasjoner, sier biskop Bernt I. Eidsvig.

 

En lei situasjon

Menighetene blir informert om de nye datoene når planene er klare. Bispedømmet og stiftet ber om forståelse for at dette kan ta noe tid.

– I den situasjonen vi befinner oss, er en utsettelse både fornuftig og nødvendig. Det er ikke desto mindre leit, først og fremst for konfirmantene og deres familie, men også for meg: Jeg ser hvert år frem til å besøke menighetene samt møte og konfirmere de unge. Det gir meg stor glede.

 

Ny tidsplan kommer

Når det igjen blir aktuelt å konfirmere, avhenger av utviklingen av korona-pandemien.

– Jeg ber om de troende, konfirmantene og deres familiers forståelse for at vi ikke kan legge frem en konkret tidsplan nå. Den kommer, og vi vil ta hensyn til at konfirmasjonen er en viktig begivenhet, som det tar noe tid å forberede, sier biskop Eidsvig.

I mellomtiden oppfordrer biskopen alle troende til å be regelmessig, følge de live streamede messene på nett og til å utøve nestekjærlighet i praksis:

– Å bidra til å hindre korona-smitte, er å ta vare på sin neste. Be også for de syke, be for de sårbare blant oss – og be for våre helsearbeidere, sier biskop Eidsvig. 

 

De samme smittevernsregler vil gjelde for førstekommunion som for konfirmasjon / ferming.  Den enkelte menighet / sogneprest vil informere om førstekommunion snarlig.  

 

Om nettprest-tjenesten

  • Ta kontakt med én av Oslo katolske bispedømmes nettprester på nettprest@katolsk.no
  • Du møter kun ordinerte prester i Den katolske kirke.
  • Alle er velkommen til å ta kontakt med nettpresten.
  • De svarer på alle henvendelser:  Du kan dele dine tanker, stille spørsmål og be om hjelp.
  • Du når nettpresten på nettprest@katolsk.no. Du kan alltid sende e-post, prestene svarer så snart de har anledning. 

 

Les mer

 

Les på polsk

 

Be for de syke, de sårbare blant oss og våre oppofrende helsearbeidere!  

Koronabønn.jpeg