Barna endelig tilbake på St. Sunniva skole

 

Åtte skoleandakter første dag 

Unknown.jpeg

ENDELIG TILBAKE: Mandag 27. april møtte 1. – 4.-klassingene igjen på St. Sunniva skole. De ble blant annet ønsket
velkommen av det
norske flagg til topps, rektor Helene Hatle og åtte skoleandakter ved skoleprest Josef Ottersen. Foto: privat 

 

 

Rektor, inspektør og lærere ved St. Sunniva skole møtte elevene med brede smil og flagget til topps idag. – Det var utrolig hyggelig å se dem igjen, sier rektor Helene Hatle.

 
Tekt: Petter T. Stocke-Nicolaisen
IMG_0031.jpeg  

I dag, mandag 27. april,  ble elevene på 1.-4. trinn ønsket velkommen tilbake på St. Sunniva skole etter korona-pausen. De hadde sin første skoledag siden 12. mars.

– Det var godt å få dem tilbake. Vi har gledet oss veldig til å ta imot barna: Vi sto der og hilste på dem da de kom i morges. Vi var fornøyd med endelig å kunne gjøre det, sier Hatle og beretter om merkelige tider uten elever på skolen:

–  Det er stusselig med skole uten elever; det har vi merket til gagns de siste ukene, sier Hatle; hun forteller om en vedvarende følelse av at «her er det noe(n) som mangler».

 

Mye energi skulle ut

Mandag 20. april la regjeringen frem en veileder for hvordan skolene skal åpne smittetrygt. St. Sunniva skoles ansatte følger rådene i veilederen og retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. Det betyr at nye rutiner møter elevene: For eksempel har hver klasse sin etasje med egne bad og vasker. Klassene deles i to grupper, og hver elev har egen pult og stol.

– Når de har vært borte en måned, med påskeferie imellom, så oppleves det som en lang periode for de yngste elevene. Det blir som en sommerferie, og elevene må «innskoleres» for å komme inn i rutinene, forklarer Hatle. 

Det bekreftet også møtet med elevene i morges; mange var spent og urolig, derfor var det ekstra viktig å heise flagget og ønske dem varmt og vennlig velkommen.

– P4 var der og intervjuet både elever og rektor. Jeg hørte at de svarte at det de gledet seg aller mest til, var å treffe klassekameratene sine. Det merket vi godt idag – det var mye lek som skulle ut.

 

Smittevern for trygge barn

Skoledagen for de yngste barne varer fra kl. 8.30 – kl. 13.10, og SFO fra kl. 13.10 – kl. 16.30. Noen klasser har skoledag frem til kl. 14.5 enkelte dager. Det betyr mye sosialt samvær, men med påpasselige lærere og gode tiltak, skal elevene likevel føle seg trygge og vel ivaretatt:

– Idag tidlig tok vi ordentlig imot dem; lærerne var ute i god tid. De hadde hengt opp plakater om hvor elevene skulle møte, og stilte meg brede smil: Klasserommene var gjort istand med velkomst-hilsen og navneskilt på pultene. Lærerne har gjort et fantastisk flott arbeid, sier Hatle som forteller at det ikke er noe sykefravær blant de faste lærerne, så elevene møtte bare kjente og kjære ansikter.

Skolen bruker tid til å samtale med elevene om de nye rutinene. I tiden fremover vil hele staben ønske elevene velkommen ute hver dag. Det betyr rektor, inspektør alle lærerne, baselederne i SFO og skolepresten, selvsagt, pater Josef Ottersen:

– Vi ville at alle skulle innom kirken iløpet av første skoledag. Av smittehensyn ble det ikke mindre enn åtte korte andakter i de faste gruppene de er delt inn i. Det var stor gjensynsglede og befriende å kunne synge sammen, lytte til Guds Ord og be sammen. I søndagens evangelium hører vi om disiplene som med nytt tro vender tilbake til Jerusalem og vennene. Det var litt samme følelsene for 1. – 4.-klassingene idag. Nå kjenner vi at det er håp; om vi tar vare på hverandre kommer dette til å gå bra. Vi kan synge halleluja så det runger og dele påskegleden med hverandre, sier han.