Kardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep

 

Løslatt fra fengsel umiddelbart

NTB_rCRTB16Edjo.jpg

EN FRI MANN: Høyesterett i Australia frifinner kardinal George Pell for seksuelle overgrep. Her er kardinalen fotografert i forbindelse med et rettsmøte i 2019. Foto: Scanpix / REUTERS, Tony Gentile

 

Høyesterett i Australia har frifunnet kardinal George Pell  (78) for overgrep mot to mindreårige gutter. Han blir nå løslatt fra fengsel, der han sonet en dom på seks år.

Pell er den mest høytstående katolske geistlige som noensinne er dømt for overgrep mot barn. Han har hele tiden fastholdt at han er uskyldig, og avgjørelsen i australsk høyesterett er en viktig seier for ham.

– Jeg har ingen vonde følelser overfor mine anklagere. Jeg vil ikke at min frifinnelse skal legges til byrden og bitterheten mange føler, det finnes sannelig nok smerte og bitterhet, skriver Pell i en uttalelse.

Kardinalen ble funnet skyldig i voldtekt og andre seksuelle overgrep mot to mindreårige altergutter i 1996 og 1997. På den tiden var Pell erkebiskop i Melbourne.

 

Løslatt umiddelbart

Han sonet et seks år lang fengselsstraff etter å ha blitt dømt i desember 2018. Pell anket dommen, men den ble opprettholdt i ankedomstolen i delstaten Victoria.

Saken ble anket videre til høyesterett, og Pells advokater argumenterte med at avgjørende bevis ikke var vurdert i saken, skriver ABC News.

Tirsdag ga høyesterett Pell medhold og avgjørelsen betyr at kardinalen, som er den mest høytstående katolske geistlige i Australia, blir løslatt fra Barwon fengsel med det samme.

78-åringen ble frifunnet for alle fem tiltalepunktene som gjaldt seksuelle overgrep mot de to guttene, skriver The Sydney Morning Herald.

 
(©NTB)

 

 

Les mer