St. Olav bokhandel lanserer «klikk og hent»-ordning

 

Åpner igjen dørene for nye og faste kunder etter korona-pause

IMG_0988 2.jpeg

NYE TILBUD: St. Olav bokhandel innfører ny en «klikk og hent»-ordning, som gjør at folk kan handle på nett, men hente varene i butikk. Fra og med mandag 4. mai åpner også butikken. – Kundene er velkommen til oss mellom kl. 12 og 15 fra og med mandag 4. mai. Vi er åpen fra mandag til og med fredag, sier daglig leder Marianna Fjordholm. 

 

 

Koronapandemien rammer bokbransjen hardt, og salget har falt med tosifrede tall på kort tid.  Nå tar St. Olav bokhandel grep for å snu den negative trenden.

 

Tekst og foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

Bokhandlerforeningen rapporterte om en halvering av antall butikkunder før påske, som er høysesong. Boksalget er redusert med 30 prosent per midten av april, skriver Dagsavisen.  

– Har dere merket det på omsetningen at butikken har vært korona-stengt?

– Ja, det har vi – som alle andre bokhandlere. Vi stengte butikken fysisk, fordi lokalene er for små til å kunne ivareta smittevernet. Det har hatt store konsekvenser for omsetningen, selv om nettbokhandelsalget har økt, sier daglig leder i St. Olav bokhandel Marianne Fjordholm.

Alt er ikke negativt: St. Olav bokhandel merker også nye og positive tendenser, slik som at flere kunder graver dypere i nettbutikkens utvalg:

– De finner flere gamle titler fra St. Olav forlag, for eksempel, og bestiller disse. Det er moro, sier Fjordholm.

– Hvordan går nettsalget nå som butikken har vært stengt?

– Nettbutikken øker, men vi har ikke tallene klare ennå. Flere bestiller på nett – det er både hyggelig og en utfordring: Vi vil jo gjerne ha folk i den fysiske butikken også, sier Fjordholm. Hun forteller at nettøkningen skjer gradvis, og forklarer det med at tilbudet blir stadig større.

– I nettbutikken innfører vi nå en «klikk og hent»-ordning, som gjør at folk kan handle på nett, men hente varene i butikk. Da sparer de fraktkostnadene, og de kan få varene raskere. Ny-ordningen er tilgjengelig fra mandag 4. mai, sier Fjordholm.

 

Åpner atter dørene

Butikken stengte dørene 12. mars av smittevernshensyn. Nå åpner den tradisjonsrike katolske bokhandelen atter dørene for nye og faste kunder.

– Når holder dere åpent i tiden fremover?

– Mellom kl. 12 og 15 fra og med mandag 4. mai. Vi er åpen fra mandag til og med fredag. Da tar vi inn et par kunder ad gangen, sier Fjordholm, som gleder seg til å få kunder inn i butikken igjen:

– Det er rart å drive butikk uten kunder foran disken. Nå blir det påny mulig å komme til oss, eventuelt kan man ringe eller sende oss e-post. Jeg vil også minne om den nye «klikk og hent»-ordningen, som gjelder fra og med mandag 4. mai.

 

Tar ansvar for hjemmekatekese

– Har dere merket noen nye tendenser? Hva har folk kjøpt i disse korona-tider?

– I begynnelsen, før påske, solgte vi mye påskelys til privatpersoner. Det har vi ikke solgt på nett før, så det var helt nytt. Når det gjelder korona, så virker det på oss som om flere kjøper bøker til privat katekeseundervisning for barn. Her tar nok mange et større ansvar enn vanlig. Vi selger også rosenkranser og andre ting som våre kunder tidligere ville kjøpt i butikken.

– Hva spennende nytt – eller gammelt! – vil du trekke frem i bokhandelens utvalg?

– Vi venter spent på Erik Vardens bok «The Shattering of Loneliness» i norsk oversettelse. Den kommer snart. Også oversettelsen av Thomas Mertons selvbiografi «Seven Storey Mountain» ser vi frem til. Begge titlene kommer på St. Olav forlag, sier Fjordholm.

 

Om St. Olav bokhandel