Katolsk kommunikasjonsleder ved MF

 

Aadland Høen: – MF er Norges mest spennende økumeniske prosjekt

 

 Ragnhild utenfor MF.JPGRagnhild Helena Aadland Høen (t.v.) er ansatt som kommunikasjonsleder ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet).

 

Aadland Høen konverterte til den Den katolske kirke i 2008, og er en tydelig katolsk stemme i norsk samfunnsdebatt: Hun skriver faste spalter i såvel Vårt Land som i St. Olav kirkeblad, holder andakt i NRK og er aktivt medlem av Oslo KrF.  Såvidt katolsk.no kjenner til, er Aadland Høen den første kommunikasjonsleder ved MF med medlemskap i Den katolske kirke.  

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver etter et flott år som kommunikasjonsrådgiver i Norges Korforbund, sier Aadland Høen.

Hun synes ansettelsen sier noe interessant om MF og om den teologiske utviklingen i Norge:

– Den nye jobben går inn i kjernen av det jeg opplever at er min misjon: Å styrke kirken i Norge.

Hun forteller at i hennes siste, retningsgivende samtale med dominikanerpater Arnfinn Haram O.P. før han døde 10.6.2012, var han veldig tydelig på én ting:  

­– P. Arnfinn mente at i den tiden vi lever i nå, er Den katolske kirkes viktigste oppgave i Norge å styrke Den norske kirke og de kristne der. Der så han ikke bare sin egen misjon, men også min misjon – vår alles misjon som katolske kristne.

 

Uforferdet sannhetssøken

For Aadland Høen er økumenisk arbeid og økumenisk samarbeid helt sentralt; MF er det viktigste økumeniske prosjektet i Norge i dag, mener hun.

– Kristne fra alle mulige konfesjoner jobber sammen – og de har det til og med skikkelig fint sammen, ifølge alle ansatte jeg har snakket med.

– Du er selv en markant katolikk og engasjert i mange anliggender. Kan det være en faglig utfordring?

– Jeg er selvsagt klar over at MF har professorer og andre lærere som står for både den gamle og den nye læren i mange spørsmål, og min jobb vil være å hjelpe dem alle. Hva gjør jeg hvis det er to professorer ved MF som er rykende uenige, og som begge vil ut i det offentlige ordskiftet? Da hjelper jeg dem selvsagt begge, uavhengig av hvem jeg personlig er enig eller uenig med, sier Aadland Høen.

Hun presiserer at det blir ingen ekte sannhetssøken uten akademisk frihet, uten at argumenter brynes mot hverandre.

 Det er dette jeg er oppdratt til både som journalist og som kristen: Å søke sannheten, uforferdet.

Aadland Høen har tidligere vært ansatt som digital kommunikasjonsrådgiver i NHO, kommunikasjonsrådgiver i Norges Korforbund, KrFs stortingsgruppe og Nasjonalforeningen for folkehelsen; hun har dessuten arbeidet som kateket i St. Paul (katolske) menighet, redaktør i Barnevakten, Sjømannskirken og Credo (Laget/NKSS), som journalist i avisene Vårt Land og Dagen. Hun er gift og har fem barn.

Aadland Høen (43)  tiltrer 1. august. 

 

Les mer

 

Om Ragnhild Helena Aadland Høen (f. 1976)

  • Født: Bergen, oppvokst i Haugesund
  • Bosted: Oslo
  • Familie: Gift med Hans-André Aadland Høen (1974) 15. juni 2002. Fem barn: Sunniva (2005), Ingrid (2007), Olav (2009), Johannes (2011) og Maria (2014).
  • Tatt opp i Den katolske kirkes fulle fellesskap: 2008
  • Studier: Cand. mag. (1999) med journalistutdanning fra Mediehøgskolen Gimlekollen samt kristendomsstudier ved Det teologiske menighetsfakultet (MF)
  • Karriere: kommunikasjonsrådgiver i KrFs stortingsgruppe, Nasjonalforeningen for folkehelsen, NHO, kateket i St. Paul menighet, redaktør i Barnevakten, Sjømannskirken og Credo (Laget/NKSS), journalist i avisene Vårt Land og Dagen. Er nå kommunikasjonsrådgiver i Norges Korforbund.
  • Se Ragnhild Helena Aadland Høens blogg: stasunniva.blogspot.com/