Pave Frans: – Når vi nå skal helbrede verden gir det oss muligheter til å endre den

 

Hele verden venter på at en eventuell vaksine mot koronaviruset skal bli ferdigutviklet. Pave Frans advarer mot å gi de rikeste førsterett. – Når vi nå skal helbrede verden gir det oss muligheter til å endre den, sier pave Frans.

 

– Hvor trist ville det ikke vært dersom covid-19-vaksinen kun vil bli prioritert til de rikeste, sa pave Frans under den direktesendte onsdagsaudiensen 19. august.

Koronapandemien har ikke bare avslørt de store sosiale ulikhetene som hersker rundt om i verden, men den har betraktelig forverret dem.

Vårt svar på pandemien må være todelt sier pave Frans: Å finne en kur mot dette lille, men forferdelige viruset, men også kurere et større virus. Det av sosial karakter der urettferdighet, marginalisering og manglende beskyttelse av de aller svakeste inngår. 

– Det vil være en skandale dersom den økonomiske støtten via det offentlige blir brukt til å holde oppe industrier som ikke hjelper de fattige eller miljøet, sier paven.

Hvis viruset tar oss tilbake til en verden der urettferdighet mot de aller fattigste og sårbare råder, må vi endre verden, mener pave Frans.

(©NTB/Vatican News)

 

Les mer: