Brødrenes filmhilsen til munk Robert

R.I.P.: Munk Terrance (Terry) Robert Kevin Anderson (1932 – 2020)

 

Kjære dere,

for mange år siden, i 2011, besøkte en ung gutt fra Estland vårt kloster i Tinn, og skrev i gjesteboken: «Fader Robert er en veldig god mann. Noen nevnte at han ikke sier så mye, men iløpet av de dagene jeg har vært her, har han fortalt mange historier om seg selv. Fader Robert er en dyktig historieforteller. Han minner meg om karakteren bestefar Bilbo, som forfatteren J.R. Tolkien skapte.»

Etter at de leste denne nedtegnelsen, begynte de andre brødrene å kalle p. Robert for «onkel Bilbo», og når han fortalte historier fra sitt liv, hvisket munk Serafim til munk Bernardas: «Nå er Bilbo igang!» Eller de kunne si: «Nå forteller han sine Bilbo-historier igjen!» Onkel Terrys (munk Robert) nieser og nevøer var altså ikke de eneste som kalte ham onkel.

Sangen i filmhilsenen til munk Robert er hentet fra filmen «The Hobbit». Den spilles idet Bilbo sier farvel til dvergene og vender hjem etter Femærerslaget.

 

I Kristus, munk Miikael

 

Les mer