Høytidelige løfter på Tautra

 

IMG_4158.jpeg

ETTER LØFTEAVLEGGELSEN: Sr. Sheryl Francis Chen (f.v)), som har vært sr. Maria Rafaels veileder, biskop Erik Varden av Trondheim, sr. Maria Rafael og priorinne Brigitte Pinot. Begge foto: Tautra Mariakloster 

 

Sr. Maria Rafael Bartlett O.C.S.O. avla fredag 9. oktober sine høytidelige løfter inntil døden i Tautra Mariakloster.

 

NY DRAKT: Etter å ha signert dokumentet med løftene på alteret,
mottok hun det sorte sløret og munkekutten, tegnet på at
hennes liv nå er totalt vigslet til Kristus i Kirken på Tautra.

Sr. Maria Rafael kom til Tautra fra EnglanIMG_4203.jpegd for vel syv år siden. Hun har lang erfaring som sykepleier, og har også dette viktige ansvaret i klosteret, ved siden av en rekke andre oppgaver, blant annet som sekretær, baker, kokke og salg i såpeavdelingen.

Klosterets visitasabbed Dom Daniel van Santvoort fra Caldey Abbey i Wales kunne ikke komme på grunn av korona-situasjonen. Han delegerte sitt ansvar til Trondheim stifts nye biskop Erik Varden O.C.S.O., som foretok vigslingen av sr. Maria Rafael. Biskop Erik knyttet sin preken først og fremst til innledningen av ritualet for høytidelige løfter, der priorinne Brigitte Pinot spurte: «Hva søker du?» Og sr. Maria Rafael svarte: «Guds og ordenens miskunn.»

Biskopen trakk frem nettopp bønnen om miskunn som et grunnleggende trekk for kristne fellesskap som gjør dem anderledes enn samfunn der det å leve på nåde anses som noe negativt, og autonomi er idealet.

Brødrene fra Munkeby og venner og kjente fra lokalsamfunnet og Støttegruppen for klosteret deltok i messen, der sr. Maria Rafael lovet stabilitet, troskap i klosterlivet og lydighet inntil døden i overenstemmelse med Den hellige abbed Benedikts klosterregel.

 

Se bilder

 

Les mer om Tautra Mariakloster

  

Fakta om Tautra Mariaklosterefd48fbd-6290-4d66-9146-61e60483161c.jpg

  • Kloster i Cistercienserordenen  
  • Grunnlagt i 1999
  • Innviet 25. mars 1999
  • Selvstendig priorat fra 25. mars 2006
  • Kirkevigsel 12. mai 2007
  • Priorinne: Sr. Brigitte Pinot O.C.S.O (fra 5. april 2018)
  • Prest: P. Anthony O'Brien O.C.S.O
  • Nettside: tautramariakloster.no/
  • Kontaktinfo: tautra@tautra.no
  • Nettbutikk: klosterkrem-saape.com