Muslimsk Dialognettverk fordømmer Nice-terror

 

NTB_oGJeZmEt260.jpg
SAMMEN MOT EKSTREMISME: Senaid Kobilica, Muslimsk Dialognettverk Norge (t.v.) og biskop Bernt I. Eidsvig fordømmer på det sterkeste terrorhandlingen i Nice i Frankrike. Arkivfoto: NTB, Ole Berg-Rusten
 
 

Muslimsk Dialognettverk i Norge fordømmer på det sterkeste angrepet i Notre Dame i Nice i Frankrike. Samtidig ber de moskeer i Norge om å være ekstra på vakt.

Paraply- og dialogorganisasjonen Muslimsk Dialognettverk (MDN) består av 17 moskeer og representerer over 30 000 muslimer.

– MDN fordømmer på det sterkeste angrepet og drapet av uskyldige mennesker i Notre Dame-kirken i Nice. Kirker, moskeer, synagoger og templer skal være trygge steder. Våre tanker og bønner går til de drepte og deres pårørende, sier leder Senaid Kobilica i MDN.

Samtidig oppfordrer han alle moskeer i Norge til å være ekstra på vakt under fredagsbønnen.

– Vi er bekymret for hvordan situasjonen i Frankrike eskaleres internt og internasjonalt, sier Kobilica.

Også Islamsk Råd Norge reagerer kraftig på hendelsen.

– Angrep mot sivile og uskyldige mennesker inne i et gudshus er avskyelig, sier Mustafa Mahmood, informasjonsansvarlig i Islamsk Råd, til Vårt Land.

Bernt Eidsvig, biskop i Oslo katolske bispedømme (OKB), er også rystet.

– For å kunne leve godt sammen, må vi respektere hverandre, andres liv og tro og vårt demokrati. Det gjelder i Frankrike som i Norge, sier Eidsvig.

(©NTB)

 

 

Iran fordømmer kirkeangrep i Nice

Iran fordømmer knivangrepet som krevde tre menneskeliv i den franske byen Nice og sier «provokasjons- og voldsspiralen» må ta slutt.
– Vi fordømmer sterkt dagens terrorangrep i Nice, tvitrer Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif.
– Den økende og ondskapsfulle spiralen av hatprat, provokasjoner og vold må erstattes av fornuft og forstand. Vi må erkjenne at radikalisme avler mer radikalisme, og fred kan ikke oppnås med stygg provokasjon, tilføyer Zarif.
Frankrikes president har knallhardt forsvart sekulære verdier og retten til å gjøre narr av religion i kjølvannet av drapet på en lærer som brukte Muhammed-karikaturer i undervisningen.
Irans president har advart om at fornærmelser av profeten kan oppmuntre til vold.
 
(©NTB)
 

 

Les mer