Religiøse ledere i Norge fordømmer terrorangrepet i Nice

 
NTB_ktbGH6xlzmw.jpg
 
FORDØMMER: Biskop Bernt I. Eidsvig fordømmer terroranslaget i Nice. –– For å kunne leve godt sammen, må vi respektere hverandre, andres liv og tro og vårt demokrati, sier han. Foto: Ole Martin Wold / NTB
 

Mennesker må vise respekt for hverandres tro, mener biskop Bernt Eidsvig, som oppfordrer til bønn for ofrene og pårørende i angrepet i Nice.

– For å kunne leve godt sammen, må vi respektere hverandre, andres liv og tro og vårt demokrati. Det gjelder i Frankrike som i Norge, sier biskopen i en epost til NTB.

Han kaller angrepet der tre personer ble drept i og ved en kirke i Nice torsdag, forkastelig. Én av de drepte fikk halsen skåret over, og seks ble skadd.

Eidsvig ber nå folk være varsomme med å legge skylden for angrepet på muslimer generelt.

– Deres gode navn og rykte blir ødelagt av andre – og gjør dem selv mer utsatt, understreker han.

Også andre religiøse ledere i Norge fordømmer angrepet.

– En slik bestialsk handling er vanskelig å forstå for ethvert menneske, og jeg er helt lamslått etter å ha lest det som kommer fram, sier leder i Muslimsk Dialognettverk Senaid Kobilica til Vårt Land.

– Kirker, moskeer, synagoger og templer skal være trygge steder. Mine tanker og bønnene går til de drepte og deres pårørende, legger han til.

(©NTB)