STADIG FLERE SØSTRE: Rask vekst på Tautra

 

50491727631_9a025f8983_k.jpeg

LØFTERIKT PÅ TAUTRA: På høytiden for Døperen Johannes, St. Hansdagen 24. juni 2017, avla søster Renata Iwona Maria Dabrowska O.C.S.O. sine første løfter.  Onsdag 14. oktober 2020, på Minnedagen for Den hellige pave Callistus I, avla hun de høytidelige løfter. Foto: Jan Erik Kofoed

 

Sr. Renata Iwona Maria Dabrowska O.C.S.O. avla onsdag 14. oktober sine høytidelige løfter om stabilitet, troskap mot klosterlivet og lydighet inntil døden i Tautra Mariakloster.

 

Fredag 9. oktober var det sr. Rafael Maria som gjorde det samme, på mindre enn én uke har konventkapitlet vokst fra ni til 11 søstre.

Sr. Renata er fra Polen, og korona-situasjonen gjorde det umulig for hennes familie og venner derfra å komme til denne høytidelige feiringen. Istedenfor fylte naboer og venner fra Frosta og Trondheim kirken – i den grad den nå kan fylles. Tautras visitasabbed kunne heller ikke komme fra Wales, og delegerte atter sin myndighet til vår nye biskop Erik Varden. Han feiret begge vigslingene i høytidelig messe. I sin preken til sr. Renata sa han blant annet:

– Å være cistercienser, er å rotfestes i det reelle. Vår orden har kjent lysende mystikere, bevares; dog synes meg normen snarere en utdyping av nattlig tro, en hvetekornserfaring. Og er det ikke det som er Guds Mors vei, hennes som var «Paktens Ark», «Davids Tårn», som kjente uten nødvendigvis å forstå, og som dog holdt fast ved sitt urokkelige forsett, «Det skje med meg som du har sagt»? Dette er veien du har lagt ut på, søster Renata. Vi gleder oss med deg og med hele Kirken over at du nå fritt ber om å få følge den til endes, livet ut.

 

50491866257_62d7f20b83_k.jpeg

HØYTIDELIG PONTIFIKALMESSE: Trondheim stifts nye biskop Erik Varden har på kort tid kunne ønske to nye søstre velkommen ved Tautra Mariakloster. 14. oktober feiret han høytidelig messe sammen med en rekke av stiftets prester i klosterets kapell ved sr. Renata Iwona Maria Dabrowskas løfteavleggelse. Foto: Jan Erik Kofoed

 

Se bilder

 

Les mer om Tautra Mariakloster

  

Fakta om Tautra Mariaklosterefd48fbd-6290-4d66-9146-61e60483161c.jpg

  • Kloster i Cistercienserordenen  
  • Grunnlagt i 1999
  • Innviet 25. mars 1999
  • Selvstendig priorat fra 25. mars 2006
  • Kirkevigsel 12. mai 2007
  • Priorinne: Sr. Brigitte Pinot O.C.S.O (fra 5. april 2018)
  • Prest: P. Anthony O'Brien O.C.S.O
  • Nettside: tautramariakloster.no/
  • Kontaktinfo: tautra@tautra.no
  • Nettbutikk: klosterkrem-saape.com