McCarrick-rapporten: Pave Frans fornyer Kirkens løfte om å utrydde seksuelle overgrep begått av prester

Pave Frans etter McCarrick-rapporten: – Utrydd ondet!

 

Da pave Frans talte etter offentliggjøringen av McCarrick-rapporten, uttrykte han sin omsorg for overgrepsofrene. Han gjentok Kirkens forpliktelse til å utrydde overgrepsondet.

 

Tekst: Vatican News

 

Pave Frans viste onsdag 11. november til gårsdagens offentliggjøring av McCarrick-rapporten, og meddelte sin omsorg for overgrepsofrene.  

Han talte under den ukentlige onsdagsaudiensen i Vatikanbiblioteket, og sa blant annet at etter å ha lest «rapporten om det smertefulle tilfellet tidligere kardinal Theodore McCarrick», ville han fornye «Kirkens løfte om å utrydde dette ondet (overgrep)». Etter å ha sagt dette, tok han en pause og ba stille.

Den 461 sider lange McCarrick-rapporten består av dokumentasjon og vitnesbyrd, og utgjør en omfattende undersøkelse av Vatikanets kunnskap og beslutninger vedrørende Theodore McCarricks karriere som prest, biskop og kardinal.

Rapporten, som ble publisert av Statssekretariatet etter mandat fra pave Frans, er resultatet av en toårig granskningsprosess.

Da rapporten ble lansert på tirsdag, sa statssekretær kardinal Pietro Parolin at den «også vil ha konsekvenser på denne måten: Alle som er involvert i slike prosesser, vil bli gjort klar over betydningen av deres valg eller forseelser. Denne rapporten oppmuntrer oss til å reflektere dypt, og spørre oss selv hva mer vi kan gjøre i fremtiden på bakgrunn av de smertefulle erfaringene i vår fortid.»

  • Hele rapporten finner du HER

 

Statssekretær kardinal Parolin om rapporten

Les mer