Lunden kloster: Online adventsretrett

Lunden-1-28.JPG

ADVENTSRETRETT: Koronapandemien preger årets adventstid. Ta deg et avbrekk å hold retrett hjemme med retrettmateriale fra Lunden kloster. Foto: Lunden kloster.

 

Siden søstrene ved Lunden kloster ikke kan invitere til adventsretrett i år, har de laget et eget online-opplegg slik at du selv kan holde retrett hjemme

 

Adventstiden er en forberedelsestid. Vi forbereder oss på Kristi komme. Mange syns det kanskje er fint å ta et avbrekk i løpet av denne tiden ved å delta på retrett. På grunn av smittevernreglene er det ikke mulig for søstrene ved Lunden å invitere til adventsretrett i år. Som et alternativ har de laget et opplegg slik at du kan selv holde retrett hjemme. Retretten består av refleksjon, spørsmål til meditasjon og bønn som du enten kan lese eller lytte til. Søstrene har inkludert et trøstens budskap for advent fra Jesaja 40 som de sang under fjorårets julevigilie. Du kan også delta i søstrenes middagsbønn som er tilgjengelig i opptak. 

 

Hvis du ikke har tid til å gjennomføre hele retretten kan du også be middagsbønn med søstrene. Det tar 10 minutter.

 

Søstrene hadde selv retrettsøndag første søndag i advent, og ba spesielt for og med alle som tar seg tid til å holde retretten med det materialet de har gjort tilgjengelig på sine nettsider.

 

 

 

«Med kjærlighet venter vi på Hans komme»

Lunden kloster

 

Les mer: