Pave Frans innstifter verdensdag for eldre

NTB_A31u1QCeqhM.jpg

VERDENSDAG: Pave Frans innfører en egen verdensdag for eldre. Foto: REUTERS/Max Rossi 

 

Etter angelusbønnen søndag 31. januar, kunngjorde pave Frans at han har bestemt seg for å innføre en verdensbønnedag for besteforeldre og eldre. Verdensdagen skal feires av hele Den universelle kirke fjerde søndag i juli.

 

Under kunngjørelsen sa pave Frans at Den hellige Ånd, selv i dag, «vekker tanker og visdomsord hos eldre». Paven poengterte at det er de eldre som er bindeleddet mellom generasjonene. Det er de som gjennom sine livserfaringer formidler troen til de unge. – Deres stemmer er dyrebar fordi de synger Guds ros og beskytter folkenes røtter, sier pave Frans.

Paven ønsker å innføre denne verdensbønnedagen for å på ny rette fokuset mot de eldre. – Det er synd å glemme å pleie røttene til den rikdommen de sitter på, sier paven.

 

Verdensbønnedagen for de eldre feires den fjerde søndagen i juli hver år. Dette i forbindelse med feiringen av Jesu besteforeldre. Den 26. juli minnes vi Jomfru Marias foreldre, De hellige Joakim og Anna.

 

 

Les mer: