Velkommen til digital fasteretrett med biskop Erik Varden OCSO

1R1A8098.jpg

BØNNENS UTFORDRING: – Å be er en utfordring; ja, det kan være et reelt arbeid. Men vi er arvinger til en rik tradisjon om hvordan bønn næres og øves, sier biskop Erik Varden og inviterer de troende til retrett lørdag 27. februar. Retretten kan følges på www.katolsk.no og Sta Rita Radio. Foto: Oliver Neale

 

Lørdag 27. februar direktesendes heldags fasteretrett med biskop Erik Varden OCSO fra Vår Frue kirke i Ålesund her på katolsk.no.

 

I koronaåret 2021 blir ikke fasten som før. Det kan være et gode, mener biskop Erik Varden av Trondheim. I denne distanseringens tid inviterer biskopen til digital fasteretrett lørdag 27. februar.   

 

Retretten vil handle om bønn og vil bli direktesendt i to deler. 

– Mange skriver til meg for tiden og sier: «Jeg har så vanskelig for å be!» Å be er en utfordring; ja, det kan være et reelt arbeid. Men vi er arvinger til en rik tradisjon om hvordan bønn næres og øves. Det er den tradisjonen jeg vil vise til i retretten, ikke minst ved å se på bønnens kontemplative dimensjon. Det kontemplative liv, har vi alle anlegg for. Det er ikke en åndelig elitesport. Nå, så det er denslags jeg vil snakke litt om, i håp om at det blir til nytte, sier biskop Erik Varden om retretten.

 

Her følger programmet:

Del 1:
Kl. 11.15 Refleksjon I: Hvordan lærer vi å be? Om å leve kontemplativt.
Kl. 12.00 Rosenkrans
Kl. 12.30 Messe

Del 2:
Kl. 17.00 Refleksjon II: Hva er bønn? Om livet i Kristus.
Kl. 17.45 Vesper

 

Se del 1 av retretten:

 

Se del 2 av retretten:

 
 
 

Søndag 28. februar direktesendes høymessen fra Vår Frue kirke i Ålesund kl. 11.00 på forsiden av katolsk.no.

 

Les mer: