Bli med NUK på pilegrimstur til Trondheim for å feire olsok!

 

50597890907_1b909dfb8e_o (1).jpeg

GLADE OG SLITNE PILEGRIMER: NUK-pilegrimene poserer foran Nidarosdomens vestfront etter å ha lagt flere dagers marsj i kontemplasjon, bønn og fellesskap bak seg. I år kan du bli med! Foto: NUK

 

 

NUK arrangerer i år TO parallelle pilegrimsturer for unge voksne: én langs Mjøsa (Kapp – Øyer) og én over Dovre (Otta – Hjerkinn).

 

Å dra på pilegrimstur er et privilegium for enhver troende. En slik vandring kan ofte være en flukt fra «støyens diktatur» og en inngang til stillheten. I kontemplasjon ser vi Guds storhet og våre egne ufullkommenheter, slik at vi kan be mer autentisk for oss selv og våre kjære. Med påkallelse av de helliges forbønn, håper vi selv å komme noen skritt nærmere helligheten.

 

Hva består pilegrimsturen av? 

Først går vi i fem dager, ca. 20 kilometer hver dag. Så reiser vi til Heimdal og går det siste stykket inn til Trondheim. Vi overnatter hovedsakelig i telt og bærer all bagasjen vår selv. I Trondheim deltar vi på den nasjonale olsokfeiringen.

 

Å gå pilegrimstur og delta på olsokfeiringen i Trondheim er en unik mulighet for å knytte nye vennskap, fordype relasjonen til Gud og bli kjent med noen av kristendommens eldste merker i Norge. Det er en formidabel anledning til å bli kjent med Nidaros, «Nordens Roma», og til å la unge voksne bli kjent med vår skytshelgen Hellig Olav gjennom naturen, historien og liturgien.

 

Meld deg på her: 

 

Les mer om olsok og Hellig Olav

 

Tips til pilegrimen

 

Pontifikalmesse i Nidarosdomen under olsok 2020