Pavens påskebudskap: «Må det bli en slutt på konfliktene i Syria, Jemen og Libya»

NTB_5-hSZr_PhT8.jpg

FRED: – Må Kristus, vår fred, endelig få slutt på konfliktene i Syria, Jemen og Libya. Må alle involverte parter virkelig gå inn for å få slutt på konfliktene og tillate de krigsherjede folk å leve i fred og komme i gang med gjenoppbygging av sine respektive land, sa pave Frans i sitt påskebudskap. Foto: Filippo Monteforte/Pool via REUTERS

 

Pave Frans ba om en slutt på konfliktene i Syria, Jemen og Libya da han holdt sitt tradisjonelle påskebudskap, søndag 4. april. Paven mener det er skandaløst at de ikke har stoppet.

 

1. Påskedag feiret pave Frans messe i St. Peters kirke og avsluttet den med å holde sitt tradisjonelle påskebudskap i forbindelse med velsignelsen, Urbi et orbi - til byen og til verden. Han var ikke som vanlig på balkongen, men holdt budskapet sitt inne i Peterskirken. 

På grunn av koronarestriksjoner var det kun 200 personer til stede. Vanligvis feires påskens glade budskap, Kristi oppstandelse, foran tusenvis av pilegrimer og andre frammøtte på Petersplassen i Roma, men på grunn av koronaviruset har den blitt holdt inne i kirken i fjor og i år. 

 

Kristi fred

I sitt påskebudskap ba paven om at det endelig bli en slutt på de væpnede sammenstøtene i elskede og krigsherjede Syria, hvor millioner av mennesker lever under umenneskelige forhold, i Jemen, hvor situasjonen er blitt møtt med en overdøvende og skandaløs stillhet, og i Libya hvor det endelig er håp.

– Må Kristus, vår fred, endelig få slutt på våpengnyet i det elskede og forpinte Syria, der millioner av personer nå lever under umenneskelige forhold; i Jemen, som omgis av en øredøvende og skandaløs stillhet; og i Libya, der man endelig aner en utvei ut av tiår med strid og blodige sammenstøt. Må alle involverte parter virkelig gå inn for å få slutt på konfliktene og tillate de krigsherjede folk å leve i fred og komme i gang med gjenoppbygging av sine respektive land, sa pave Frans

Paven tok også opp pandemien, og oppfordret til å fordele koronavaksiner til fattige land.

 

 

NTB_RQAjP16dPig.jpg

HÅP: – Den oppstandene Kristus er vårt håp, sa pave Frans. Foto: Filippo Monteforte/Pool via REUTERS

 

– I dag gjenlyder Kirkens budskap over hele verden: «Jesus, den korsfestede, er stått opp, slik som han sa. Halleluja!». Ved å omfavne korset ga Jesus våre lidelser mening, og nå ber vi om at de velgjørende virkningene av denne helbredelsen må spre seg over hele verden, ba pave Frans i sitt tradisjonelle påskebudskap, stående i Peterskirken. 

– Den oppstandne Kristus er håpet til alle de som fortsatt lider på grunn av pandemien, for de syke og for de som har mistet noen av sine kjære.

 

 

Se festmessen fra Peterskirken og hør pavens påskebudskap:

 

Les mer: