- Helsetjenester for alle er avgjørende

NTB_51OQcdHuuVs.jpg
OMKRANSET AV NYE VENNER: Pave Frans oppfordret oss til å støtte og be for barn som er på sykehus under søndagens Angelus . Her sammen med barn fra barneavdelingen på det katolske Gemelli-sykehuset i Roma. FOTO: Vatican Media via REUTERS/NTB.

 

Fra balkongen i tiende etasje på Gemelli-sykehuset hilste paven søndag 11. juli til de troende som hadde samlet seg på plassen foran sykehuset. Søndagens Angelus ble kringkastet og strømmet til tv-kanaler og nettsider over hele verden.

 

Dette var første gang pave Frans viste seg offentlig etter tykktarmsoperasjonen søndag 4. juli. Paven vinket til de fremmøtte fra sykehusbalkongen, hilste med et «Buongiorno!» og sa til sine hengivne troende at han har kjent deres støtte gjennom bønner den siste uken.

 

Omkranset av barn

Paven takket de fremmøtte for alle omtanke og ba oss be for alle dem som lider og trenger helsehjelp. Paven var omkranset av barn som for tiden pleies på sykehuset, og han minnet om at vi ber for dem og støtter dem.

Før eller senere trenger vi alle «nærhetens og ømhetens ‘salving’», og vi kan selv gi slik salving til andre: «med et besøk, med en telefonsamtale, med en håndsrekning til noen som trenger hjelp», sa pave Frans. (NTB/Vatican News).

Les mer

Syke barn skriver til paven. Les mer