Paven blir litt til på sykehuset

Gemelli.jpeg

ETTER ANGELUS: Pave Frans hilser på medpasienter ved den katolske Agostino Gemelli-klinikken i Roma søndag. Foto: Vatican Media

 

Pave Frans vil bli på sykehuset noen dager ekstra for å få full nytte av rehabiliteringen, opplyser Vatikanet i en pressemelding.

 

Paven gjennomgikk en større tarmoperasjon søndag den 4. juli og skulle etter planen ha vært tilbake i sin residens i løpet av forrige uke.

 

Henter seg inn

Nå melder Vatikanet at den postoperative behandlingen er over, men at paven vil bli noen dager til på Gemelli-sykehuset for å få mest mulig ut av terapien og rehabiliteringen.

Kirurger fjernet deler av av pavens tykktarm.

Pave Frans (84) viste seg søndag for første gang siden operasjonen, da han ledet Angelusbønnen fra Gemelli-sykehusets balkong. Den hellige Far var i godt humør og fremsto i god form etter operasjonen.

 

NTB_Xv3UUcU453Q.jpg

FOTBALLPAVEN: Pave Frans gledet seg med resten av Italia over EM-seieren, bemerkes det i meldingen fra Vatikanet. Paven setter idrettenes mening og positive verdier høyt. Her løfter Italias lagkaptein Giorgio Chiellini pokalen idet europamestrene ankommer Parco dei Principi-hotellet i Roma mandag. Foto: REUTERS/Alberto Lingria

 

Fotballseire

Ut over en vellykket operasjon, var det for øvrig flere ting å glede seg over for vår fotballinteresserte pave. Hans hjemland Argentina slo Brasil i finalen i Copa America og hans «adopterte hjemland» Italia vant EM i fotball ved å slå England i en nervepirrende straffekonkurranse. (©NTB/AP/katolsk.no)