Pave Frans oppfordrer: Ta vaksinen

NTB_UIki30WUAz8.jpg
"DET ER OPP TIL DEG!": -Å la seg vaksinere er en kjærlighetsgjerning, sier pave Frans i en video for vaksinasjonskampanjen "It's Up To You". Her fotografert under onsdagsaudiensen i Paul VI’s audienshall i Vatikanet onsdag 11. august 2021. FOTO: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

 

I en ny video ber pave Frans og biskoper fra Nord- og Sør-Amerika folk om å vaksinere seg med godkjente koronavaksiner. «Å vaksinere seg er en kjærlighetsgjerning», heter det.

 

I kampanjevideoen "It's Up To You", produsert i samarbeid med Ad Council, roser pave Frans forskernes og vitenskapsmenn- og kvinners arbeide med å produsere og sikre effektive koronavaksiner.

 

Håp om å få slutt på pandemien

 

«Takket være Gud og mange menneskers innsats har vi nå vaksiner som beskytter mot korona», sier paven i videoen som ble sluppet onsdag 18. august.

Han understreker at «dette gir oss håp om å se en ende på å pandemien, men bare om vaksinene blir tilgjengelige for alle og vi alle samarbeider om dette».

 

Kjærlighetsgjerning

 

Paven sier videre:

-Å vaksinere seg med vaksiner godkjent av kompetente myndigheter er en kjærlighetsgjerning. Og det å bidra til at folk flest blir vaksinert, er en kjærlighetsgjerning. Det er kjærlighet til en selv, kjærlighet til familie og venner, kjærlighet til alle mennesker. Kjærlighet er også sosial og politisk – det finnes sosial og politisk kjærlighet; den er universell og gjennomstrømmes stadig av små personlige tegn på godhet, som kan forandre og forbedre våre samfunn (jfr. Laudato Si’, 231, jfr Fratelli tutti, 184).

 

Bidra til en bedre fremtid

 

"Vaksinasjon er en enkel, men viktig måte å fremme det felles gode på og å dra omsorg for hverandre, og spesielt de mest sårbare. Jeg ber Gud om at hver enkelt kan bidra med sitt lille sandkorn, sitt lille kjærlighetstegn. Uansett hvor lite, er kjærligheten alltid stor. La oss med slike små tegn bidra til at vi får en bedre fremtid.

Må Gud velsigne dere, og takk!".