Til Budapest og Slovakia: «En spirituell reise»

LOGO.Buda.jpeg

REISENS LOGO

Fra søndag 12. september til onsdag 15. september vil pave Frans besøke Budapest og Slovakia i en «pilegrimsreise til Europa hjerte». Dette blir pavens 34. apostoliske reise, skriver Vatican News.

 

Etter angelusbønnen den 6. september sa pave Frans:

«Neste søndag vil jeg begi meg av sted til Budapest for å være med på avslutningen av den internasjonale eukaristiske kongressen. Etter messen der vil min pilegrimsferd fortsette i Slovakia og avsluttes onsdagen etter, med den store, folkelige feiringen av Sorgenes mor [Mater dolorosa], vernehelgen for dette landet. Det vil altså være dager preget av tilbedelse og bønn i Europas hjerte. Jeg sender varme hilsener til – og takker – alle dem som har forberedt denne reisen og alle dem som venter på meg og som jeg selv gjerne ønsker å møte. Jeg ber alle ledsage meg med bønn, og betror mine besøk til de mange heltemodige trosbekjennerne, som omgitt av fiendtlighet og forfølgelse, vitnet om evangeliet på disse stedene. Måtte de hjelpe Europa å vitne også i dag – ikke så mye i ord som i gjerning, med barmhjertighetsgjerninger og vilje til å ta imot andre – om det glade budskap om Herren som elsker oss og frelser oss. Takk!»

 

«Spirituell reise»

Pavens pressetalsmann, Matteo Bruni, sier at den 34. apostoliske reisen primært er en «spirituell reise», men det er ventet at paven også vil ta opp spørsmål som gjelder hele Europa. Fra Budapest i Ungarn går turen videre til Slovakia og byene Bratislava, Prešov, Košice og Šaštin.

I Budapest vil paven møte landets øverste politiske myndigheter, blant dem statsminister Viktor Orbán. (Vatican News)

Se hele reiseprogrammet

 

Feiret messe i Budapest

 

Søndag 12. september, ved avslutningen av den 52. internasjonale kongressen, feiret pave Frans messe på Heltenes plass i Budapest.  

«Kristen vandring begynner med et skritt tilbake, med en frigjørende desentrering, med å fjerne sitt eget selv fra livets sentrum. Da erkjenner Peter at sentrum ikke er hans Jesus, men den sanne Jesus», sa pave Frans.

 

Talte til Slovakia

NTB_GFrPljAiKDI.jpg

TALER: Paven taler til de fremmøtte under et besøk til Bethlehemsenteret i Bratislava, Slovakia, 13. september 2021. Foto: REUTERS / Remo Casilli/NTB Scanpix.

 

Mandag 13. september hadde paven et møte med myndighetene, sivilsamfunnet og diplomatiske korps i Slovakia, samt til Kirken i Slovakia. Paven talte også til de fremmøtte under et besøk til Betlehemsenteret i Bratislava. 

 

Følg pavens reise på Vatican media.