Biden har landet i Roma

 

NTB_DURMch3O9kA.jpg
BIDEN I ROMA: Under sitt besøk i Roma skal USAs katolske president møte pave Frans. Her ankommer president Joe Biden og førstedame Jill Biden Fiumicino airport torsdag 28. oktober. Foto: NTB / REUTERS, Kevin Lamarque

 

USAs president Joe Biden har ankommet Roma, der han skal holde flere møter før G20-møtet.

Fredag møter Biden, som er katolikk, pave Frans. Deretter møter han Italias statsminister Mario Draghi, som også er vertskap for G20-møtet.

Senere fredag møter han også Frankrikes president Emmanuel Macron for første gang siden oppstyret rundt forsvarsavtalen Aukus. Avtalen, som USA har inngått med Storbritannia og Australia, gjør at australierne kjøper amerikanske atomubåter framfor franske, dieseldrevne ubåter. Kunngjøringen utløste en diplomatisk krise, da franskmennene mente seg ført bak lyset.

Bidens tur til Europa skjer mens det er uklart om partifellene hans i Kongressen klarer å bli enige om to store pakker med tiltak, som regnes som selve bærebjelken i hans innenrikspolitiske agenda.

(©NTB)