Pave Frans fordømmer drapene på Kongsberg

 Petersplassen under Angelus.jpeg

Petersplassen under Angelus. Foto: Vatican News
 

Pave Frans fordømmer drapene på fem personer på Kongsberg og minner om at vold avler vold.

 

Under avrundingen av søndagsbønnen på Petersplassen søndag 17. oktober fordømte paven også fredagens massakre på over 60 mennesker i en sjiamuslimsk moské i Kandahar, og attentatet på den britiske parlamentarikeren David Amess, skriver NTB.

 

– I forrige uke ble det utført flere angrep, for eksempel i Norge, Afghanistan og England, og de resulterte i mange døde og sårede, sa paven.

 

Står sammen

– Jeg står sammen med ofrenes familier, understreket han.

Paven kom videre med et klart budskap til alle dem som tyr til vold.

– Jeg ber dere om å slutte å bruke vold. Volden taper alltid, voldsbruk er et nederlag for alle, sa han.

– La oss huske at vold avler vold, la paven til.

 

Angelus: La oss få sitte ved siden av deg

Søndag 17. oktober var evangelieteksten om Jakob og Johannes, Sebedeus-sønnene, som kom til ham og sa: «Mester, det er noe vi vil be deg gjøre for oss.» «Hva vil dere jeg skal gjøre for dere?» spurte han.De svarte: «La oss få sitte ved siden av deg i din herlighet, den ene på din høyre side og den andre på din venstre.» Men Jesus sa til dem: «Dere vet ikke hva dere ber om. Kan dere drikke det begeret jeg drikker, eller bli døpt med den dåpen jeg døpes med?» «Det kan vi», svarte de. Jesus sa til dem: «Det begeret jeg drikker, skal dere drikke, og den dåpen jeg døpes med, skal dere bli døpt med …» […] (Mark 10,35–45 fra Bibel 2011)

 

Her kan du lese alt det pave Frans sa før angelusbønnen