Vår felles fremtid er avhengig av kvinnene

AUDIENS.cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpegTYDELIG BUDSKAP: -Verdens kvinner er uunnværlige i gjenoppbyggingen etter pandemien og for å bygge vår felles fremtid, sier pave Frans til Women’s Forum. Her fotografert etter en tidligere audiens. Foto: Vatican News

 

«Vår verden behøver kvinners partnerskap, deres lederskap og deres ferdigheter, såvel som deres intuisjon og engasjement».

 

Dette var budskapet fra pave Frans som Vatikanets statssekretær, Kardinal Pietro Parolin, fremførte på pavens vegne under Women’s Forum G 20 som pågår frem til 21. oktober i Milano. Budskapet var spesielt rettet til Chiara Corazza, særskilt representant ved G7 og G20 Women's Forum for the Economy & Society.

 

Kvinnene i sentrum

 

Målet for den pågående konferansen er å identifisere prioriteringer og retningslinjer for en økonomisk og sosial innhenting etter korona-pandemien, og å plassere kvinnene i sentrum for omstarten, skriver Vatican News.

I videobudskapet minner Parolin om at pave Johannes Paul II i 1995 skrev at «de alvorlige problemene som ligger på bordet vil medføre at kvinner blir stadig mer engasjerte i fremtidens politikk, og dette vil tvinge oss til å omformulere systemene til beste for de humaniseringsprosesser som kalles kjærlighetens sivilisasjon.»

 

Uvurderlige bidrag

 

Kardinal Parolin sa videre at pave Frans stadig insisterer på «kvinnenes uvurderlige bidrag for å bygge en verden som er et hjem for alle.» Kvinner fremmer en felles følelse av altruisme, som er nødvendig «i anstrengelsene for å ta vare på vårt felles hjem», og i kampen mot «den destabiliserende logikken som ligger i behovet for umiddelbar fortjeneste.»

 

«Solidaritet og gjensidighet mellom kvinner og menn er helt grunnleggende for samfunnet», fortsatte kardinal Parolin, «med våre respektive særdrag er vi alle kallet til å være aktive samfunnsbyggere. Dette krever et paradigmeskifte i det sosiale livet som må styres av en ny opplevelse av menneskelighet og den dype verdighet som preget hvert enkelt menneske.

 

Jenter må få utdanning

 

Videobudskapet ble avsluttet med en sterk oppfordring om å sørge for adekvat utdanning av jenter og unge kvinner i alle land. «Slik at hver og en av dem skal kunne få tilgang til kvalitetsutdannelse slik at de kan utvikle sitt potensial og sine talenter, og således gi sine bidrag til utviklingen av et samfunn hvor vi holder sammen».

 

Utgjør en forskjell

 

I sentrum for kvinneforumets arbeid på Politecnico i Milano står spørsmålene om kvinnelig lederskap og om å vende tilbake til arbeidet for kvinner som under den verste perioden i pandemien mistet sine jobber, samt spørsmål om å utdanne til og øke kvinners nærvær i områder som vitenskap, teknikk og matematikk.

Konferansen diskuterer også klimaforandringer, energiomstilling, helse og boligpolitikk, og hvordan fremme kvinnelig entreprenørskap, kvinnediplomati og kvinners blikk i utenrikspolitikken – i den tro at dette kan utgjøre en forskjell for vårt felles beste. (Vatican News).