Motto for jubileumsåret 2025: «Håpets pilegrimer»

DØR.cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg
«NÅDENS ÅR»: Pave Frans innvier jubileumsåret 2015 med å åpne Den hellige dør i Peterskirken. Foto: Vatican Media.

 

Vatikanet bekreftet før helgen at pave Frans har godkjent «Håpets pilegrimer» som motto for jubileumsåret 2025.

 

Bekreftelsen kom fra erkebiskop Rino Fisichella, som er leder av Det pavelige råd for nyevangelisering.

 

Ta imot pilegrimer

Fisichella påpekte at en av de viktigste forberedelsene til jubileumsåret består i å kunne ta imot alle de pilegrimer som forventes å komme til Roma ved inngangen til det nye hellige år, skriver Vatican News.

Pave Frans utropte i sin tid år 2015 for å være «nådens år» for å feire at det var 50 år siden Det annet Vatikankonsil ble avsluttet. Vanligvis skal det gå minst 25 år mellom hvert store jubileum av dette slaget. Det siste var i år 2000, som ble avholdt for å feire 2000-årsjubileet for Kristi fødsel. Det aller første jubelåret ble feiret under pave Bonifatius VIII i år 1300.

 

Fullstendig avlat

I løpet av dette helt spesielle året blir de troende gitt muligheten til å motta fullstendig avlat. Vanligvis finnes denne muligheten under en begrenset tidsperiode, fra rett før jul til trettende dag jul året etter.

Paven innvier Det hellige år rituelt ved å åpne Peterskirkens hellige dør, for så å gjøre det samme i de øvrige pavelige kirkene: Santa Maria Maggiore, Lateranbasilikaen og Paulusbasilikaen sør for Roma. (Le Croix/Vatican News)