Vellykket kateketsamling

 

gruppebilde_seminar.jpg

STOR OPPSLUTNING: Bildet viser mange (,men ikke alle) deltakerne på seminardagen. Foto: Terese Ranek

 

Kateketisk senter arrangerte en svært vellykket samling med fokus på fokus på hvordan Bibelen kan brukes til personlig åndelig utvikling. Ca. 80 kateketer hadde tatt veien til Oslo; fra mange menigheter i OKB, ganske mange fra Midt-Norge og også noen fra Nord-Norge.

 

Se p. Oddvar Mois oppsummering av dagen:

 

 

Sr. Ingeborg-Marie (bildet t.h.) fra Lunden kloster holdt de to første foredragene. Hun sa bl.a.:foredrag_sr_Ingeborg-Marie.jpg

– I Bibelen er det Ordet selv – Jesus Kristus – vi møter. Hele vitsen med å lese og lytte til bibeltekster, er at vi ønsker å høre hva han har å si oss. Dersom noen av dere noen gang har vært forelsket, vet dere sikkert hvordan vi nesten uten å tenke over det leser igjen og igjen og igjen brev eller mail eller meldinger fra den vi er forelsket i, og hvordan vi gjentar for oss selv igjen og igjen og igjen kjærlighetserklæringer eller til og med bare helt dagligdagse ting hun eller han har delt med oss, fordi vi ønsker å bevare det som blir sagt, fordi det gjør personen og øyeblikket nærværende for oss igjen, sånn at vi kan nyte det mest mulig og lengst mulig. Pave Frans har flere ganger referert til Bibelen som Guds kjærlighetsbrev til oss.

 

Kateketisk senter har også nylig startet en blogg: blogg.blilys.no. Der finner man også manuskriptene til foredragene (hvis man registrerer seg).


foredrag_Anne_Samuelsen.jpg

Anne Samuelsen (bildet t.h.) fortalte i sitt første foredrag om sin egen trosreise og hvordan hun ble interessert i å lese Bibelen - i voksen alder. Hun kom men mange praktiske eksempler og råd om hvordan Bibelen kan få en viktig plass i vårt liv, og hun avsluttet sitt siste foredrag med de kjente versene fra Jesaja 55, 9 – 11:

– 9 Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker.
10 For lik regn og snø som faller fra himmelen og ikke vender tilbake dit før de har vannet jorden, gjort den fruktbar og fått den til å spire, gitt såkorn til den som skal så, og brød til den som skal spise,
11 slik er mitt ord som går ut av min munn: Det vender ikke tomt tilbake til meg, men gjør det jeg vil og fullfører det jeg sender det til.