Paven helligkåret ti nye personer

 

NTB_OPrk13iP0lY.jpeg

HELLIGKÅRINGSMESSE: Begeistrede søstre hilser pave Frans velkommen til helligkåringsmessen på Petersplassen, Vatikanet. Foto: Remo Casilli, NTB / Reuters


En eremitt, en martyr og en legmann er blant de nye helgenene, som pave Frans har helligkåret.

 

Tusenvis av mennesker var søndag 15. mai samlet på Petersplassen i Vatikanet for den første kanoniseringen, altså helligkåringen, siden pandemien brøt ut.

I det siste har paven blitt sett i rullestol, men denne gang gikk han selv. Bilder av de nye helgenene ble hengt opp på fasaden av Peterskirken.

Blant dem er den franske soldaten og oppdagelsesreisende Charles de Foucauld, som ble katolsk prest og bodde med munker i Syria, Palestina og Algerie.

Den tyske journalisten og presten Titus Brandsma, som kjempet mot nazistene under andre verdenskrig, ble også helligkåret. Han ble drept i en konsentrasjonsleir i 1942 og fikk i 1984 martyrstatus.

Også indiske Devasahayam Pillai, kjent som Lazarus, ble kanonisert.  Han er den første indiske legmannen som får denne statusen. Han konverterte fra hinduismen til katolisismen i 1745, noe som var revolusjonerende på det tidspunktet.

 

 

Ti nye helgener

  1. Titus Brandsma
  2. Lazzaro Devasahayam
  3. César de Bus
  4. Luigi Maria Palazzolo
  5. Giustino Maria Russolillo
  6. Charles de Foucauld
  7. Maria Rivier
  8. Maria Francesca di Gesù Rubatto
  9. Maria di Gesù Santocanale
  10. Maria Domenica Mantovani

 

Les mer