Dødstallet opp i 100 etter angrep i Nigeria

NTB_WQOD4xf_3Yw (1).jpg
St. Francis-kirken i det sørvestlige Nigeria etter at den ble angrepet pinsedagen av ukjente menn. Dødstallet er steget til 100. Foto: Temilade Adelaja/Reuters/NTB
 

Dødstallet er steget til 100 etter det blodige angrepet på en katolsk kirke i Nigeria søndag 5. juni. Mange av de døde er barn og gravide kvinner.

 

Det er en lokal politiker i Ondo-staten, Oluwole Ogunmolasuyi, som opplyser at mange flere er drept enn de 50 som først ble meldt.

Tungt væpnende menn stormet St. Francis-kirken i byen Owo sørvest i Nigeria under gudstjenesten søndag, skjøt i alle retninger og utløste eksplosiver.

 

Mange angrep

Jihadistgrupper har angrepet en rekke kirker i det nordlige Nigeria, der flertallet av befolkningen er muslimer, men det overveiende kristne sørvest hadde fram til nå sluppet unna volden. Ingen har tatt ansvar for angrepet.

– Våre hjerter er tynget av sorg. Freden vår er blitt angrepet av folkefiender, skrev delstatens guvernør Rotimi Akeredolu på Twitter. President Muhammadu Buhari fordømte drapene, og Vatikanet sier at pave Frans ber for ofrene.

(©NTB)

 

 

DEN NORSKE KIRKE KONDOLERER

Fra Mellomkirkelig råd i Den norske kirke har biskop Bernt Eidsvig i Oslo katolske bispedømme mottatt følgende kondolanse:

 

Kjære biskop Bernt,

 

Vi har mottatt med sjokk og sorg meldingen om drapene i St. Francis Catholic Church in Ondo state i Nigeria. Det er helt grusomt når slike barbariske handlinger rammer mennesker som er samlet til gudstjeneste. Den norske kirke har ingen direkte kontakter med katolikkene i Nigeria, men vi vet at dette rammer hele fellesskapet så derfor sender vi vår kondolanse til OKB.

 

Våre tanker og bønner er med alle dem som har mistet sine kjæreste og med de sårede og hele St. Francis menigheten.

Måtte Gud trøste og styrke dem i disse vanskelige dagene!

 

Hilsen

Den norske kirke

ved Berit Hagen Agøy