Foredragsserie om rasisme og menneskets verdighet

BROBYGGER: Gloria Purvis mener det katolske, og ikke det ideologiske, burde styre politisk engasjement. Video: Word on Fire Institute. 

 

Pro-life forkjemper Gloria Purvis forener amerikansk høyre og venstreside i en ny foredragsserie om rasisme. 

 

Tekst: Linda Therese Utstøl

 

Gloria konverterte til katolisismen som 12 åring og forteller i sin nye foredragsserie at hun tilbrakte de første årene som trofast benkesliter, men kristenlivet stoppet der. – I loved at a very comfortable distance, sier hun i første episode.   

 

Serien har tittelen «Racism, Human Dignity, and The Catholic Church in America» og vil være interessant for alle som ønsker å lære mer om rasisme (spesielt i USA) og de generelle prinsippene bak katolsk engasjement. Serien virker også som et forsøk på å skape mer enhet i en tid som domineres av splittelse og polarisering. 

 

Les mer