Paven til Canada i juli

 

NTB_UUtrajXcYuQ.jpg
TIL CANADA: Pave Frans planlegger et besøk til Canada i juli for å be urfolk om unnskyldning. Her fotografert under åpningen av det 10. verdensmøtet for familier i Roma 22.-26. juni 2022. Foto: Vatican Media/­via REUTERS/NTB. 

 

Pave Frans har planlagt å besøke Canada i juli, til tross for problemer med knærne.

 

Den hellige Far måtte nylig avlyse et besøk til Kongo og Sør-Sudan, men i slutten av juli tar vår 85-årige pave likevel sikte på å besøke Canada.

 

Internatskoler

Vatikanet presenterte torsdag 23. juni programmet for det planlagte Canada-besøket fra 24. til 29. juli der paven blant annet skal be urbefolkningen om unnskyldning for overgrepene de ble utsatt for på katolske internatskoler.

Pave Frans lander først i Alberta, der de fleste katolske internatskolene lå. Han skal også ha et privat møte med noen av dem som gikk på en slik skole i Iqaluit, som han også så vidt skal innom på vei hjem til Roma.

 

Kneproblemer

Pave Frans har lenge hatt problemer med knærne og har måttet sitte i rullestol. Han har hittil nektet å la seg operere, men får i stedet injeksjoner og klarer å gå med stokk eller med støtte fra medhjelpere. (©NTB)