Utbygging av Munkeby Mariakloster

DSC01573 - 07-11-21.JPG

STEIN FOR STEIN: Nå kan du bli med å samle stein til byggingen av det nye klosteranlegget. Foto: Tautra Mariakloster.

 

Munkeby Mariakloster er i full gang med utbygging av nytt klosteranlegg, men trenger din hjelp.


I 2017 sto ysteriet og boligdelen ferdig, fortsatt gjenstår kirke og klosteranlegg slik at det blir større plass til andre som vil be med munkene som bor der. Både kirkebygget, bolig- og arbeidsbyggene vil plasseres rundt et atrium, ifølge det tradisjonelle klostermønsteret. Kirken vil ha kapasitet til cirka 40 besøkende og det endelige klosteranlegget, som er tenkt for inntil 15 munker, vil foreløpig gi plass til 9.

 

– Det er et kjempestort prosjekt som koster mye penger og vi har fått en god del støtte allerede, men det er fortsatt en del finansiering som mangler. Derfor har vi startet en aksjon hvor hver enkelt kan bidra med å kjøpe en stein til klosteret. Det koster 100 kr for én stein, forteller br. Arnaud Rooses OCSO i filmsnutten under, som er laget av Ivan Vu og Pål Johannes Nes. 

 


Slik kan du støtte arbeidet:

• VIPPS til #695791 (merk «Klosterbygg» og skriv gjerne epostadressen din, så vi kan takke deg )
• Bankkonto: 4202 12 51423
 

Munkeby Mariakloster

  • I 2007 besluttet abbedenOliver Quenardel i hovedhuset i Abbaye Notre-Dame de Cîteaux at et nytt cistersienserkloster skulle opprettes på Munkeby, øst for tettstedet Levanger i Trøndelag fylke. 
  • Nye Munkeby kloster ble stiftet høsten 2009, og er det første klosteret cistercienserne fra Citeaux har åpnet på 500 år.
  • Det opprinnelige Munkeby kloster var også et cistercienserkloster. Det lå i Frol, mellom Levanger og Okkenhaug i Levanger kommune.
  • Klosteret ble trolig oppført av engelske munker i siste halvdel av 1100-tallet og tatt i bruk før 1180. Klosteret ble nedlagt allerede på 1200-tallet.
  • De synlige ruinene omfatter i dag kun kirkebygningen. Innvendige mål på kirkeruinen er ca. 30 x 7 meter, mens kapellarmene er ca. 23 meter brede.

Besøk klosterets eget nettsted: www.munkeby.net

 

Les mer

 

Les på polsk