Middelalderseminar på Utstein kloster 3. september.

utstein.jpg

UTSTEIN: Klosteret ble bygget på 1200-tallet og var tilknyttet augustinerkorherrene, nå tilhører det Museum Stavanger og brukes som museum, selskapslokale og konferansesenter. Foto: Elisabeth Tønnessen/MUST . 

 

På lørdag klokken 09.30 til 15.00 blir det mulighet til å fordype seg i nasjonal lovgiving i norsk høymiddelalder og stavangersk barokk-kunst fra 1600-tallet. Arrangørene Utstein Pilgrimsgard, Katolsk forum i Stavanger, VID (vitenskaplige høgskole) Stavanger og MUST (Museum Stavanger), inviterer også til konsertprogram utviklet av det gregorianske koret Schola Solensis. Det blir lunsj på Utstein Kloster Hotell. Mer informasjon og påmelding finner du HER

 

I 1274 fikk Norge Landsloven, dette var lenge før de fleste andre europeiske land. På seminaret holder professor i rettshistorie ved UiO, Jørn Øyrehagen Sunde, foredrag om landsloven og samlingen av Norge. Konserveringstekniker Michael Heng avslører en alternativ historie om barokkinteriøret i Stavanger domkirke basert på nyere forskning. Og Schola Solensis formidler legenden om martyren Laurentius, som Utstein kloster er viet til.    

 

Seminar: Lovgivning i middelalderen og nytt blikk på domkirkens barokkinteriør

  • Utstein kloster lørdag 3. september
  • Klokken 09.30-15.00
  • Ord. 500 kr, student 250 kr
    Billetten inkluderer lunsj

  • Kjøp billett HER.
  • Arrangører: Utstein kloster/MUST, Utstein Pilegrimsgard,
    VID Studiested Stavanger og Katolsk forum i Stavanger.