Paven kaller dagens konflikter «tredje verdenskrig»

 

cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844.jpgFoto: Vatican Media 

 

Onsdag 31. august ba pave Frans for Ukraina og mintes 83-årsmarkeringen for andre verdenskrig.

 

Tekst: Benedict Mayaki, SJ, Vatican News

  

Under sin ukentlige audiens bemerker han at pågående konflikter over hele kloden tilsammen kan kalles en tredje verdenskrig. Han markerte også at andre verdenskrig brøt ut 1. september 1939 da tyske tropper stormet over Polens grenser.

Han henvendte seg direkte til de polsktalende troende i publikum, og bemerket at «imorgen vil dere tenke tilbake på årsdagen for utbruddet av andre verdenskrig, som så smertefullt preget den polske nasjonen».

– Måtte minnet om tidligere erfaringer inspirere dere til å dyrke fred i dere selv, i deres familier, i det sosiale og internasjonale liv, sa paven..

 

Bønn for Ukraina

Pave Frans vendte også oppmerksomheten mot den pågående krigen i Ukraina, og sa at vi i dag opplever en «tredje verdenskrig» – en som utkjempes stykkevis.

Han grep muligheten til å be for det ukrainske folket, og bønnfalt Vår Frue om å støtte dem i deres daglige kamp for «å velge det gode, rettferdighet og solidaritet med nødlidende, som igjen skaper håp, glede og indre frihet i deres hjerter».