Hva vet du om Den hellige Eystein Erlendson?

Lær mer om St. Eystein Erlendson av Nidaros. 

 

 

Du har kanskje hørt om St. Eystein presteseminar som ble opprettet i 2006, men hva vet vi om livet til denne helgenen og hva har vi å lære av ham?

 

I vår tid snakker mange om polarisering i politikken, krig, uro og en kultur hvor seksuelt misbruk og #metoo har vist seg å være store problemer. Dette var utfordringer som Den hellige Eystein også møtte på 1100-tallet. I en tid med ustabil kongemakt sto han for enhet, både ved å samle til synoder, bygge kirker og samle folket rundt Olav den hellige som Norges evige konge. Men også ved å være et samlende symbol i seg selv og ved å fremme Kirken. Og visste du for eksempel, at han på 1170-tallet lyste alle kvinnerøvere i bann? Du kan også lese mer om Den hellige Eystein Erlendson, og mange andre helgener, på katolsk.no sine sider HER

 

Ansvarlig redaktør for EWTN Norge, Pål Johannes Nes, sier de jobber med to filmer til. Én om Olav den hellige og én om Sankta Sunniva.  Videoen om Den hellige Eystein Erlendson av Nidaros er et nasjonalt samarbeid på tvers av Norges bispedømme og stift, forteller Pål Johannes.
– Den er produsert av oss i Trondheim, redigert av Clemens Cavallin fra OKB, lest inn av Audun Torsteinsen fra Tromsø stift og fotografert av p. Arne Marco Kirsebom som er prest i Tromsø stift.