St. Olav forlag: Boklanseringer som perler på en snor

 

TIL ORIENTERING: Mange har ofte orientert seg på egenhånd i det mang­foldige bibelske landskapet. Karl Gervins bruksanvisning vil hjelpe lesere til å se hovedlinjer i Guds prosjekt.

 

St. Olav forlag sover ikke i høstmørket. De har nettopp gitt ut bøker som passer perfekt til advents- og juletiden. I november og i begynnelsen av desember inviterer vi til lanseringer av tre spennende bøker. Bli med!

 

Tekst: Marta Tomczyk-Maryon

 

16. oktober lanserte forlaget boken Katolsk grovbrød (red. Kristin Norseth) på sesongens siste «grovbrødmøte» i St. Olav domkirkemenighet. Lanseringen og det etterfølgende foredraget av p. Carlo L Hung Phuc ble strømmet og kan ses her.  

 

26. november:

1. SEGL –Katolsk årsskrift for religion og samfunn

 

SEGL er i år ute med sin 10. årgang, og i den forbindelse inviterer forlaget til et storslagent miniseminar med lansering av årets utgave på Litteraturhuset i Oslo fra kl. 14 – 18. Her presenteres temaer også fra SEGL 2020 og 2021, som ikke fikk sin egen lansering på grunn av pandemien. Ståle J.K. Kristiansen, professor ved NLA og en av SEGLs grunnleggere, stiller spørsmålet: «Finnes det en katolsk humanisme?». Peder K. Solberg, førsteamanuensis ved NLA og en av SEGLs redaktører, gir oss et innblikk i Kirkens jødiske røtter under overskriften «En brødrefortelling». Thomas Arentzen, ph.d. og dosent i kirkehistorie ved Universitetet i Uppsala, gir oss et østkirkelig fokus på stammer og greiner (!), og Eivor A. Oftestad, skribent og professor ved Høgskolen Innlandet, fokuserer på Kirken som motkultur under tittelen «Når evigheten blir dennesidig». Heidi Marie Lindekleiv, journalist og medlem av SEGL-redaksjonen, leder en samtale om hvorvidt verden er i ferd med å refortrylles etter tiår med avfortrylling – nettopp temaet for SEGL 2022. Dessuten: Vi får musikk fra et vaskeekte klezmer-orkester (jiddisk musikk) og en like vaskeekte syngende psykoanalytiker som synger Dylan og Springsteen. En mer innholdsrik novemberettermiddag får du ikke! 

  • Når? Lørdag 26. november 2022, kl. 14:00 til kl. 18:00
  • Hvor? Litteraturhuset i Oslo
  • Kjøp årets Segl her

 

28. november:

2. I Ditt Lys – Livet i Tautra Mariakloster

 


v02_B98CCB1623E30D4F5DB2B6D90D064EA2.png

 Har du noen gang tidligere truffet fire cisterciensernonner på Litteraturhuset? Hvis ikke, har du mulighet mandag 28. november. Da tar sr. Hanne-Maria Berentzen, Anne Elisabeth Sweet, Maria Rafael Bartlett og Sheryl Frances Chen turen fra Tautra for å lansere sin vakre og betydningsfulle bok om livet i klosteret måned for måned. Hver for seg vil forfatternonnene fortelle om klosterets historie, hverdagsliv i bønn og liturgi, hvordan og hvorfor man trer inn i klosteret og om forholdet mellom klosterøyas skjønne natur og nonnenes åndelige liv. Siden blir det samtale med forlagssjef Kristine Dingstad og boksalg i Litteraturhusets bokhandel. Dette blir nok i sannhet en enestående mandagskveld ved inngangen til det nye kirkeåret! 

 

 

4. desember:

3. Kimer i klokker – Sigrid Undsets jul 

 

Velkommen til en vakker og innholdsrik adventsettermiddag sammen med Sigrid Undset-kjennerne Tordis Ørjasæter og Kristin Brandtsegg Johansen og St. Olav domkirkes barnekor – hos dominikanerinnene på Katarinahjemmet kl. 15.00! Vi smaker på et par av Undsets egne småkakeoppskrifter og serverer med hennes favorittdrikke attåt, mens Undset-mentorene Ørjasæter og Brandtsegg øser av sin kunnskap om Undset og hennes opplevelse av og skriverier om julen livet gjennom. St. Olav bokhandel selger bøker, julekort, røkelse, lys og diverse julevarer. Her blir det førsjulsstemning av ypperste sort!  

 

Les også