Vatikanet skal etterforske fransk biskop for overgrep

 

Vatikanet åpner etterforskning av den franske kardinal og tidligere erkebiskop Jean-Pierre Ricard, som har erkjent at han forgrep seg på en mindreårig for 35 år siden.

 

Det opplyser Vatikanets talsperson Matteo Bruni i en pressemelding. 

– Det er tatt en beslutning om å starte etterforskning av saken, men det er ikke klart hvem som skal lede den, heter det i uttalelsen.

Tidligere erkebiskop Jean-Pierre Ricard, som også er kardinal og har vært president for Den katolske bispekonferanse i Frankrike, innrømmet i et brev til bispekonferansen i Lourdes mandag 7. november at han hadde oppført seg på «en avskyelig måte» mot en 14 år gammel jente for 35 år siden, og at han trekker seg fra alle stillinger.

Den nåværende presidenten for bispekonferansen Eric de Moulins-Beaufort sa at tilståelsen kom som et sjokk.

Ricard er sammen med ti andre tidligere og nåværende biskoper i Frankrike anklaget for seksuelle overgrep. Moulins-Beaufort har lovet at alle de elleve som anklages, enten vil bli straffeforfulgt eller gjenstand for disiplinære tiltak.

(©NTB)

Les mer