Kardinal George Pell er død

 

 

Den australske kardinal George Pell døde i Roma tirsdag kveld den 10. januar.  Han ble 81 år gammel. 

 

Tekst: NTB-Reuters-AFP

FRIKJENT: Etter kardinal Pells frikjennelse møtte
han i 2020 pave Frans i privat audiens. Foto: NTB / Reuters / Vatican Media

NTB_hY-0y0vJyHA.jpg– Det er med dyp sorg jeg kan bekrefte at hans eminens, kardinal George Pell, døde i Roma tidlig i morges, sier den australske erkebiskopen Anthony Fisher til nyhetsbyrået AFP.

– Denne nyheten kom som et sjokk på oss alle, legger han til.

Pell døde av komplikasjoner knyttet til en hofteoperasjon han hadde gjennomgått på et sykehus i Roma tirsdag, ifølge den italienske avisen Il Corriere della Sera.

Kardinalen var erkebiskop i Sydney fra 2001 og 2014. Fra 2013 til 2018 var han medlem av pavens kardinalråd og fungerte som pavens "finansminister." Han ble i 2014 utnevnt til den første prefekt for Vatikanets økonomisekretariat med oppdrag om å reformere Vatikanets finanser.

Pell ble i en rettssak i 2018 dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige. Pell ble frikjent for alle anklager av Australias høyesterett i april 2020. Da hadde han tilbragt nesten to år i fengsel.

Selv i de perioder hvor han møtte motbør, ble kardinal Pell ansett for å være en av de sentrale figurene i australsk katolisisme i det 20. århundre. Han ble sett på som en solid forsvarer av katolske doktriner, og som en ivrig talsperson for Kirkens evangeliske og sosiale oppdrag.

 

 

Les mer