Paven: – Måtte vi alle være forent i takknemlighet til denne trofaste tjeneren for evangeliet

Pave Benedikt XVI  emeritus 

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422 (1).jpeg

LIT DE PARADE: Kroppen til pave emeritus i Mater Ecclesiae-kapellet. Foto: Vatican News. 

 

Ved angelusbønnen søndag talte pave Frans igjen, som han gjorde under gårsdagens Te Deum og søndagsmessen, om sin avdøde forgjenger, Benedikt XVI. Lørdag, kort tid etter pave emeritus død, dro paven til Mater Ecclesiae-klosteret for å be ved kroppen hans, som nå hviler i klosterkapellet. Kroppen ble overført til Peterskirken mandag morgen, noe som gjør det mulig for de troende å ære den avdøde paven der. 

 
Tekst: Salvatore Cernuzio og Tiziana Campisi, Vatican News
 

– Begynnelsen av det nye året er betrodd til den aller helligste Maria, som vi feirer i dag som Guds mor. La oss på denne tiden påkalle hennes forbønn, spesielt for pave emeritus Benedikt XVI, som forlot denne verden i går morges. La oss alle gå sammen med et hjerte og en sjel i å takke Gud for gaven til denne trofaste tjeneren for evangeliet og kirken."

Pave Frans ytret disse ordene i hengivenhet og sorg for sin forgjenger, Benedikt XVI, men også sin takknemlighet som han i gårsdagens Te Deum beskrev som «en gave til kirken og verden». Benedikt, «den gode bestefar», «far» og «bror», som han kalte ham i disse årene av hans pontifikat, døde lørdag i en alder av 95 år.

Vatikanets pressekontor la ut bilder av liket av paven emeritus liggende i kapellet til Mater Ecclesiae-klosteret, som ligger i Vatikanhagen noen få skritt fra Lourdes-grotten, som Benedikt XVI hadde valgt som sitt hjem etter at han trakk seg ut av pavedømmet. i 2013.

 

Se video fra Mater Ecclesiae-klosteret:

 

Les hele saken på Vatican News: