Ny dokumentar: «På sporet av Tomas – Østens apostel»

 

 

Er det mulig at Thomas, apostelen som er mest kjent for sin tvil, etablerte en kirke i India i det første århundret?

 

PÅ SPORET: Dokumentaren kan nå ses på Vimeo
on demand. Filmplakaten er designet av Peter Bjerke. 

Tomas_plakat_23MARNORSK.jpgDen norske forfatteren og pastoren Jostein Ørum reiser til India for å sjekke om en gammel og godt bevart tradisjon kan stemme.

Der møter han noen av de millioner av kristne som tror at Thomas reiste til India etter Jesu oppstandelse, døpte forfedrene deres og etablerte flere kirker med en unik spiritualitet. Ørum oppdager et sterkt kristent samfunn som er ganske annerledes enn sitt eget.

Dette er den inspirerende historien om misjonsreisene til Thomas, Indias apostel, slik inderne selv forteller den. Navnet hans i seg selv vekker følelser av stolthet og hengivenhet hos de troende i Kerala, som tilhører Thomas-tradisjonen. Selv om det kanskje ikke finnes empiriske bevis, forblir og vil Thomas forbli i hjertene til de kristne i India som deres apostel.

Og i de østlige tradisjonene er Thomas ikke først og fremst tvileren, men apostelen som reiste mest for å forkynne Kristi evangelium, og dermed oppfylte Jesu misjonsbefaling om å gå til verdens ender.

 

30. mars hadde dokumentaren premiere i en fullsatt sal på Vika kino. I påsken ble den bli vist på TVL – og den er også tilgjengelig på norsk og engelsk på Vimeo on demand: