Kardinal Zuppi i Ukraina for å utforske «veier til en rettferdig fred»

 

NTB_yOI1bIh22Xc.jpg

NYTT OPPDRAG: Kardinal Matteo Zuppi reiser til Ukraina på vegne av pave Frans. Foto: NTB / Reuters, Remo Casilli

 

 

Kardinal Zuppi reiser til Ukraina på oppdrag fra pave Frans for å «lytte inngående til ukrainske myndigheter om mulige måter å oppnå en rettferdig fred på».

Tekst: Vatican News

 

I dag, mandag 5. juni, innleder kardinal Matteo Zuppi et oppdrag i Kiev med sikte på å «dempe spenningen i konflikten i Ukraina». Kardinalen, som er erkebiskop av Bologna og president for Den italienske bispekonferansen, blir i Kyiv til i morgen, tirsdag 6. juni. Han vil være i den ukrainske hovedstaden som «utsending fra Den hellige far Frans», heter det i et kommuniké fra Den hellige stol.

Den samme teksten understreker at «dette er et initiativ hvis hovedformål er å lytte til ukrainske myndigheter om mulige måter å oppnå en rettferdig fred på og å støtte medmenneskelige handlinger som kan bidra til å dempe spenningene».

Nyheten om Zuppis utnevnelse ble offentliggjort av Vatikanets pressekontor 20. mai. Forut for utnevnelsen hadde paven selv snakket om en «fredsmisjon» for det plagede europeiske landet. Kardinal Pietro Parolin, Vatikanets statssekretær, forklarte videre at dette ikke er et oppdrag som har «megling som sitt umiddelbare mål», men at målet snarere er «fremfor alt å forsøke ... å fremme et miljø som kan føre til fred». «Samtalepartnerne vil for øyeblikket være Moskva og Kyiv, så får vi se», la Parolin til, og påpekte at i denne dialogen «ønsker vi ikke å ekskludere noen».

Under den avsluttende pressekonferansen til Den italienske bispekonferansens permanente råd gjentok Zuppi selv målet for sitt oppdrag og understreket at paven har vært involvert i den halvannet år lange konflikten i Ukraina «til tårene renner».

 

 

Les mer: