Pave Frans opereres

 
FRANS.cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg

FØLGES OPP: Pave Frans skal opereres i magen på Gemelli-sykehuset i Roma (bildet) onsdag 7. juni. Ifølge Vatikanet vil han bli på sykehuset i noen dager etter operasjonen. FOTO: Vatican News

 

Pave Frans er onsdag innlagt på sykehus i Roma for å bli operert i magen, opplyser Vatikanet.
 
Pave Frans er innlagt på Gemelli-sykehuset i Roma hvor han onsdag ettermiddag 7. juni skal gjennomgå en mageoperasjon. Det er ventet at han blir værende på sykehuset i noen dager, slik at han kan komme seg helt.

 

Blir noen dager på sykehuset

På slutten av generalaudiensen onsdag morgen ble pave Frans innlagt på A. Gemelli-universitetssykehuset i Roma, hvor han skal opereres tidlig på ettermiddagen samme dag.

I en uttalelse fra Den hellige stols pressekontor heter det at Den hellige far vil gjennomgå en tarmoperasjon under narkose.

«Operasjonen, som er besluttet i løpet av de siste dagene av det medisinske teamet som assisterer Den hellige far, ble nødvendig på grunn av en laparocele, (et brokk som dannes over et arr som en følge av kirurgi), som forårsaker tilbakevendende, smertefulle og forverrede symptomer», heter det i uttalelsen.

Pressekontoret legger til at paven vil bli værende på sykehuset i flere dager «for å muliggjøre et normalt postoperativt forløp og full funksjonell restitusjon.»

 

Legebesøk tirsdag

Pavens innleggelse på sykehuset skjer etter et besøk og en konsultasjon med leger på samme sted tirsdag ettermiddag.

Pave Frans (86) har vært syk flere ganger de siste månedene. Han har flere ganger vært febersyk og i mars ble han innlagt på sykehus med bronkitt.

Paven gjennomgikk en tykktarmsoperasjon i 2021.

(NTB/Vatican News)

 

Vi ber for vår pave Frans