Paven fordømmer krig og appellerer til «Ett minutt for fred»

Be med pave Frans for fred torsdag 8. juni kl. 13.00! 

NTB_rk-Qa93roeo.jpg

BE MED FRANS: Under den ukentlige onsdagsaudiensen 7. juni oppfordret pave Frans de troende til å be for fred kl. 13.00 torsdag 8. juni 2023. Foto: NTB / Reuters, Yara Nardi

 

Pave Frans oppfordrer troende til å delta i det økumeniske initiativet «Ett minutt for fred». Han inviterer alle til å bli med og be for en slutt på krigene som herjer verden, spesielt i Ukraina.

 

Tekst: Deborah Castellano Lubov
Vatican News

 

Pave Frans har hyldet det økumeniske initiativet «Ett minutt for fred» og innbyr de troende til å be sammen med ham for å få slutt på krigene som herjer verden, spesielt i Ukraina.

Den hellige far kom med den siste appellen om å få slutt på den pågående krigen, som har krevd utallige menneskeliv i over ett år, mot slutten av sin generalaudiens onsdag formiddag 7. juni. Han viet ukens katekese til Den hellige Thérèse av Jesusbarnet og reflekterte over skikkelser som legemliggjorde apostolisk hengivelse.

Paven minnet nok en gang om Ukraina og landets lidende befolkning i sine hilsener til polske og italienske pilegrimer, og som avslutning på den italienske hilsenen, fremhevet han bønne-initiativet.

– I morgen, torsdag 8. juni, kl. 13.00 oppfordrer Catholic Action International troende fra ulike kirkesamfunn og religioner til å samles i bønn og dedikere «Ett minutt for fred». La oss ta imot denne invitasjonen og be for en slutt på krigene i verden og spesielt for det kjære og plagede Ukraina.

 

Initiativet

International Forum of Catholic Action (IFCA) oppfordrer troende over hele verden til å stoppe opp, bøye hodet og be for fred, hver og en i henhold til sin egen tradisjon, torsdag 8. juni kl. 13.00.

IFCA valgte denne datoen for å minnes det enestående Bønnemøtet for fred som pave Frans innkalte til 8. juni 2014, hvor presidentene for Israel og de palestinske selvstyremyndighetene møttes i Vatikanet for å be sammen for fred i Det hellige land.

 

Bønn for Ukraina 

Gode Gud, vi vender oss til deg i bønn,

i bønn om rettferdig fred i Ukraina.

Krigen er brutal. Mange mennesker lider og er drevet på flukt. 

Livets Gud, vi ber for barn og unge som lever i frykt, 

for alle som har mistet sine hjem, 

for den som er såret og har mistet noen de var glade i, 

for alle som arbeider for en fredelig løsning, 

for den som er nedbrutt og ikke ser håp for morgendagen.  

Fredens Gud, led verdens ledere inn på fredens vei, 

Gi vilje og visdom til fred,  

Gi trøst til sørgende og håp til alle. 

La ditt rike komme. Amen.

 

Les mer: