15 år som biskop: – Jeg takker dere for deres forbønn i disse årene

Biskop Bernt Eidsvigs hilsen i anledning 15-årsjubileet som biskop av Oslo:

15-ÅRSJUBILEUM: I anledning sitt 15-årsjubileum som biskop av Oslo katolske bispedømme oppfordrer biskopen de troende til å støtte Caritas Norges arbeid for å utrydde sult i verden. 

 

I år feirer biskop Bernt I. Eidsvig 15 år som biskop av Oslo katolske bispedømme. Biskopen retter en takk til alle troende og prestene for disse 15 årene, og ser frem til tiden han har igjen som biskop av Oslo.

 

Kjære troende,

det er en stor glede for meg å kunne hilse dere på denne dagen, 22. oktober. Det er 15 år siden biskop Gerhard Schwenzer SS.CC ordinerte meg til biskop i Trefoldighetskirken i Oslo. Samme dag overtok jeg ansvaret for bispedømmet. Jeg er takknemlig for hans og biskop Grans eksempel. Jeg kjente dem begge meget godt, og har lært meget av dem.

 

Jeg takker dere for deres forbønn i disse årene. For utallige hyggelige møter. For at jeg har blitt så vennlig blitt tatt imot når jeg har besøkt menighetene. Jeg takker prestene for deres samarbeid, for deres kollegialitet. Jeg gleder meg til hver gang jeg skal besøke en menighet og hver gang jeg har med våre prester å gjøre. Jeg vil også legge til min særskilte takknemlighet overfor de ansatte i bispedømmet. Uten deres samarbeidsvilje, energi og initiativ, ville det langt fra være mulig å utrette så meget som det er gjort i disse årene.

 

Jeg sender også en takk til prestene og de troende i Trondheim stift. Jeg gratulerer de troende med ny biskop og jeg gratulerer biskopen med hans stift. Det var alltid en glede å reise til Trondheim. Vi tenker på Trondheim og Stiklestad som Norvegia Sacra, altså det hellige Norge, som vi særlig merker ved den årlig olsokfeiringen.
 

Verdens matvareprogram har mottatt Nobels fredspris. Pave Frans har uttrykt sin glede over denne tildeling. Han gleder seg ikke bare for den sum som de får, men for at flere blir oppmerksom på det ondet sult er og det gode vi kan opprette, og bidra til å opprette, med vår generøsitet. Om våre midler er store eller små: Det hjelper.

Jeg vil henlede deres oppmerksomhet mot Caritas Norge som har mange og gode prosjekter i den tredje verden som har med sult å gjøre. Når dette opptaket er over, vil dere finne ut hvordan dere kan støtte Caritas, som jeg ber dere som troende katolikker om å gjøre.

 

Jeg ber Gud velsigne dere alle. Jeg ber om deres fortsatte forbønn, samarbeidsvilje og jeg gleder meg til å møte dere i de årene jeg har igjen i min tjeneste. 

Takk til dere alle.

 

+ Biskop Bernt I. Eidsvig

Oslo, 22. oktober 2020
 

  

Støtt Caritas Norge:

Skjermbilde 2020-10-22 kl. 11.35.19.png

 

Les mer:

 

 

 

av Kathrine Låver publisert 22.10.2020, sist endret 22.10.2020 - 13:34