Katolsk Grovbrød – ny sesong

 

IMG_3508.jpeg

SIST UT: Sr. Anne-Lise Strøm, priorinne ved Lunden kloster, avslutter høstsesongen for Katolsk Grovbrød med foredraget «Troens vekst ved alder og visdom» onsdag 22. november. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

Er du sulten på kunnskap om katolsk tro og lære? Da har Katolsk Grovbrød en høstmeny som passer for deg: åndelig næring for sultne sjeler

 

Tekst: Kristin Norseth

 

Onsdag 27. september kl. 19.00 starter Katolsk Grovbrød sin femtende sesong. Programmet er mangslungent, med nye temaer og kjente foredragsholdere. Det første foredraget av høstens fem bærer overskriften «Jeg velger alt!» og er viet Kirkens unge, kvinnelige kirkelærer, den hellige Thérèse av Lisieux (1873 – 1897). Det holdes av teologen Eirik Steenhoff, som er én av mange som har latt seg inspirere av hennes skrifter og lære. Han har vist en egen evne til å formidle katolsk teologi på engasjerende og forståelig vis.

De to neste foredragene er bibeltimer med temaer fra Det nye testamente. Onsdag 11. oktober kommer p. Arne Marco Kirsebom fra Tromsø stift, tidligere sogneprest i St. Olav domkirke og Stabekk menighet. Hans emne er «Den uventede Messias», en bibelsk og spennende spørsmålsstilling han har arbeidet mye med.  25. oktober tar professor Bernt T. Oftestad opp Bergprekenen. Denne talen av Jesus er kjent og kjær for mange også utenfor Kirken. I foredraget «Bergprekenen og troens liv» vil Oftestad konsentrere seg om hvilken betydning Bergprekenen har for de troende.

 
Virkelighet, alder og visdom

To uker senere, onsdag 8. november, er det lektor Øyvind Vardenær Evenstad som står på talerstolen. Han har en mastergrad i filosofi og er dermed vel kompetent til å ta for seg et av tidens vanskelige spørsmål om hvordan vi skal forstå virkeligheten. Hans tema er «Tilbake til virkeligheten. Å kjenne og leve i Guds verden». Sesongen avsluttes 22. november. Da kommer priorinnen ved Lunden kloster, sr. Anne-Lise Strøm O.P., til Katolsk Grovbrød. Hun skal tale om «Troens vekst ved alder og visdom», et tema som er aktuelt for folk i alle aldersgrupper.

Som tidligere strømmes foredragene på St. Olav menighets Facebookside. Informasjon og tidligere foredrag ligger på facebook.com/katolskgrovbrod/events.

 

  

Program for Katolsk grovbrød høsten 2023

Skjermbilde 2023-09-26 kl. 09.57.30.jpeg

 

St. Olav domkirkemenighet i Oslo ønsker alle og enhver velkommen til oppbyggelige samvær med foredrag og samtale om kristentroen og troens liv. 

  • Sted: Menighetssalen, Akersveien 5 ved St. Olav domkirke, Oslo.
  • Tidspunkt: Møtene begynner kl. 19.00. Dørene åpnes kl. 18.30 med enkel servering og sosialt samvær.
  • Strømming: Talene strømmes direkte fra kl. 19.00 på Facebookprofilene til St. Olav katolske domkirkemenighet og katolsk.no.
  • Kveldsmesse: Alle som ønsker det, kan delta i menighetens kveldsmesse i St. Olav kirke kl. 18.00.

 

Onsdag 27. september ved teolog Eirik Steenhoff:

«Jeg velger alt!» 

 

Onsdag 11. oktober ved p. Arne Marco Kirsebom:

Den uventede Messias

 

Onsdag 25. oktober ved prof. em. Bernt T. Oftestad:

Bergprekenen og troens liv

 

Onsdag 8. november ved lektor Øyvind Vardenær Evenstad:

Tilbake til virkeligheten. Å kjenne og leve i Guds verden

 

Onsdag 22. november ved sr. Anne-Lise Strøm:

Troens vekst ved alder og visdom