TV-serie: Jesus tilbake på skjermen

Se trailer for første episode, sesong 4:

 

Rettslig strid førte til utsettelser av serien The Chosen. Søndag kunne første episode strømmes.

 

Tekst: Johannes Ekjord Øyen

 

Tilhengere av serien The Chosen kunne 2. juni endelig strømme første episode av den nye sesongen (sesong 4). TV-serien som handler om Jesus og menneskene rundt ham er et av verdens mest populære serier for tiden. I dag kan andre episode strømmes. 

Tross populariteten ble seriens fjerde sesong utsatt over lengre tid. Det skyldtes en rettslig strid ifølge seriens skaper, Dallas Jenkis.

I en Youtube-video informerte han seriens tilhengere at det kom til å bli forsinkelser, men holdt detaljene rundt striden vagt. Ifølge Newsweek skyldtes problemene et brudd mellom The Chosen og distributørselskapet Angel Studios.

 

Bibelsk storsuksess

Lik Jesu ringe ankomst til Jerusalem på et esel, kom serien The Chosen på TV uten noe storslagent ved seg. Serien hadde ingen stjerneskuespillere eller noen form for støtte eller finansiering fra store Hollywood-studioer. The Chosen bestod av ukjente skuespillere og var folkefinansiert, såkalt crowdfunded.

 Tross seriens spede begynnelse ble The Chosen en enorm suksess. Den er et av de største folkefinansierte prosjekter noensinne, og filmatiseringen av Jesu liv og virke er sett av rundt 200 millioner personer over hele verdenen. I serien er Jesus Kristus spilt av skuespilleren Jonathan Roumie som er troende katolikk.